Viso grūdo grikių miltų keksiukai su bananais ir uogomis | Malsena Viso grūdo grikių miltų keksiukai su bananais ir uogomis | Malsena
LT
EN

Receptai

Viso grūdo grikių miltų keksiukai su bananais ir uogomis

Dalinamės pirmąją #PavasarisAntStalo idėja – tai viso grūdo grikių miltų keksiukai su bananais ir džiovintomis uogomis. O kokiais receptais ir patiekalų idėjomis jūs pakviesite pavasarį ant savo stalo? :)

Keksiukų tešlai:
  • 140 g Visų grūdo dalių grikių miltų „Malsena“
  • 140 g kvietinių miltų
  • 125 ml jogurto
  • 100 g rudojo cukraus
  • 70 g sviesto
  • 50 g tirpios kavos
  • 3 bananų
  • 3 kiaušinių
  • 0.5 a. š. vanilės ekstrakto
  • Saujelės mėgstamų džiovintų uogų
  • 1 a. š. kepimo miltelių
  • 0.5 a. š. druskos
Pabarstymui:
  • 1 v. š. rudojo cukraus
  • 1 v. š. kvietinių miltų
  • 1 v. š. sviesto

Paruošimas

  1. Į dubenį suberiame rudąjį cukrų ir dedame sviestą. Išplakame iki purios masės. Po vieną įmušame kiaušinius, po kiekvieno išplakame masę. Sudedame iki vientisos masės sutrintus bananus, jogurtą ir vanilės ekstraktą. Išmaišome iki vientisos masės.
  2. Kitame dubenyje sumaišome grikių miltus, kvietinius miltus, tirpios kavos miltelius, kepimo miltelius, džiovintas uogas ir druską.
  3. Miltų mišinį suberiame į plakinį ir lengvai išmaišome. Paruoštą masę sudedame į keksiukų kepimo formeles.
  4. Paruošiame pabarstukus: visus jiems skirtus produktus sudedame į dubenėlį ir triname iki kol gauname trupinius. Apibarstome trupiniais keksiukus.
  5. Kepame iki 180 °C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 15–20 minučių.

Skanaus!

Konkursas: Pavasaris ant stalo

#PavasarisAntStalo – tai laikas, kai dalinsimės pavasarinėmis – Velykinėmis receptų idėjomis ir kviesime prisijungti jus! Instagram paskyroje parodykite savo pavasario patiekalų – receptų idėjas ir nepamirškite jų pažymėti grotažyme #PavasarisAntStalo. Labiausiai patikusius receptus pasigaminsime, jų receptais pasidalinsime prieš pat Velykas ir autorius apdovanosime!

Susiję produktai:

Komentarai