Kapotų avižų blynai | Malsena Kapotų avižų blynai | Malsena
LT
EN

Receptai

Kapotų avižų blynai

Knygos „Kaip per sviestą“ autorės Vitos Marijos Murėnaitės receptas – sūrūs kapotų avižų blynai. 🥞

Jums reikės
  • 1 puodelio „Malsenos“ viso grūdo kapotų avižų
  • 2 puodelių vandens
  • 1 kiaušinio
  • 1 vidutinio dydžio svogūno
  • 4 valgomųjų šaukštų kvietinių miltų
  • druskos ir pipirų
  • aliejaus kepimui
  • grietinės ir žolelių patiekimui

Paruošimas

  1. Užpilkite avižas verdančiu vandeniu ir pavirkite 10 min. su dangčiu ant vidutinės ugnies.
  2. Perkelkite virtas avižas į didelį dubenį ir palaukite kol atvės.
  3. Kol laukiate supjaustykite į svogūną į smulkius kubelius, keptuvėje įkaitinkite porą šaukštų aliejaus, suberkite svogūnus ir maišant, ant vidutinės ugnies kepkite kol jie taps minkšti ir aukso spalvos.
  4. Suberkite svogūnus į avižas, pagardinkite druska, pipirais, įmuškite kiaušinį ir gerai išmaišykite.
  5. Po to suberkite miltus, dar kartą permaišykite.
  6. Įkaitinkite keptuvę su aliejumi ir dėkite kepti blynus. Kadangi avižos ir svogūnai jau kepti, jūsų tikslas yra apskrudinti išorę, taigi kepkite kol blynai iš abiejų pusių taps aukso spalvos.
  7. Blynus nusausinkite ant popierinio rankšluosčio ir patiekite su grietine bei svogūnų/česnakų laiškais arba krapais.

Sūrūs Malsena kapotų avižų blynai

 

Susiję produktai:

Komentarai