Indiški viso grūdo Samosa pyragėliai | Malsena Indiški viso grūdo Samosa pyragėliai | Malsena
LT
EN

Receptai

Indiški viso grūdo Samosa pyragėliai

Indiški viso grūdo Samosa pyragėliai – tikras pasigardžiavimas vegetarams ir ne tik! :) Šie pyragėliai šiek tiek primins čeburėkus, tačiau nebus tokie riebūs, o įdarui tiks visi mėgstami ingredientai.

  • 2 saldžiosios bulvės (batatai)
  • 2 paprastosios bulvės
  • 1 stiklinė žaliųjų žirnelių
  • 1 a. š. aitriųjų paprikų (čili) dribsnių
  • 1 svogūnas, susmulkinto
  • 1 a. š. imbiero, tarkuoto

Paruošimas

  1. Išvirkite arba pakepinkite paprastąsias ir saldžiąsias bulves (batatus).
  2. Keptuvėje įkaitinkite aliejų. Sudėkite garstyčių sėklas ir palaukite, kol šios ims „spragsėti“. Tuomet, toje pačioje keptuvėje ant kaitrios ugnies 2-3 min. pakepinkite susmulkintą svogūną, imbierą, čili dribsnius ir sumaltus kmynus.
  3. Į keptuvę su svogūnais sudėkite keptas arba virtas bulves ir batatus, išmaišykite. Tuomet, sudėkite žaliuosius žirnelius ir suberkite druską. Išmaišykite ir lengvai pakepę patraukite nuo viryklės.
  4. Kvietinius ir avižinius miltus sumaišykite su šiltu vandeniu ir minkykite, iki tešla sutvirtės (apie 10 min.) Vėliau leiskite pastingti šaldytuve kelias valandas arba pernakt.
  5. Tešlą iškočiokite iki 3 mm storio lakšto. Naudodamiesi nedidėliu dubenėliu arba kita panašaus dydžio apvalia forma (maždaug 10-12 cm skersmens) įspauskite tešlos lakšte skritulius.
  6. Vizualiai padalinę skritulį perpus ant vienos pusės uždėkite šiek tiek įdaro ir apdenkite likusia puse. Kraštelius sutvirtinti galite šiek tiek patepę tešlą vandeniu ir paspaudę pirštais. Jei norite, kraštelius galite paraityti rankomis arba įspausti naudodamiesi šakute.
  7. Kepkite 200 laipsnių temperatūroje apie 15 min., iki gražiai apskrus.
  8. Patiekite su mėgstamu padažu.

Skanaus!

Susiję produktai:

Komentarai