Sausainiai su mėlynių įdaru ir grikių miltais | Malsena Sausainiai su mėlynių įdaru ir grikių miltais | Malsena
LT
EN

Receptai

Sausainiai su mėlynių įdaru ir grikių miltais

Pažiūrėkite, kokie gražuoliai! Kvapnūs sveikuoliški sausainiai su mėlynėmis ir grikių miltais. Išduosime paslaptį – idealiai tinka su ledais! :)

Sausainukų tešlai

240 g Malsenos aukščiausios rūšies kvietinių miltų

50 g Malsenos viso grūdo grikių miltų

2 v. š. cukraus

1 a. š. druskos

¼ a. š. malto kardamono

50 g šaldyto nesūdyto sviesto

¾ stiklinės šalto vandens

Įdarui

170 g mėlynių arba šilauogių

1 ½ v.š kukurūzų krakmolo

2 v. š. cukraus

¼ a. š. druskos

¼ a. š. malto cinamono

1/8 a. š. malto muskato

Papuošimui

1 didesnis kiaušinis, išplaktas su šlakeliu pieno

Pora šaukštų trintų mėlynių

Vanilinių ledų

Paruošimas

  1. Didesniame inde sumaišykite sausuosius ingredientus: kvietinius ir grikių miltus, cukrų, druską ir kardamoną. Naudodamiesi burokine tarką ant viršaus sutarkuokite sušalusį sviestą. Pirštais įminkykite tarkuotą sviestą į miltų masę. Turėtumėte gauti stambių trupinių masę. Įpilkite ½ stiklinės vandens, išmaišykite tešlą.
  2. Perkelkite tešlą ant lengvai miltais pabarstyto paviršiaus. Minkykite, iki tešla pasidarys vientisa, tuomet suformuokite rutulį ir suplokite jį į disko formą. Įsukite į plastmasinę plėvelę ir leiskite pastingti šaldiklyje apie 1 val. arba, geriau, šaldytuve pernakt.
  3. Pasigaminkite įdarą. Uogas lengvai sutrinkite, kad šios išleistų sultis. Keptuvėje kartu pakepkite uogas, kukurūzų krakmolą, cukrų ir druską, įberkite kardamono ir muskato. Pakaitinkite ant vidutinio kaitrumo ugnies apie 5 min., kol uogos suminkštės.
  4. Išimkite tešlos diską iš šaldiklio ar šaldytuvo. Dosniai pabarstykite paviršių, ant kurio kočiosite tešlą, ir patį kočėlą miltais. Kočiokite, nepamiršdami kartais lengvai pajudinti tešlą, kad ši neimtų lipti prie paviršiaus. Turėtumėte gauti maždaug 35 cm skersmens skritulį. Naudodamiesi maždaug 7-7.5 cm skersmens apvalia forma (sausainių, bet tiks ir platesnė stiklinė) įspauskite tešloje 10-12 apskritimų.
  5. Sudėkite mėlynių įdarą į tešlos apskritimų vidurį, palikite maždaug 2 cm pločio laisvus tešlos kraštelius. Juos patepkite kiaušinio plakiniu, tuomet perlenkite apskritimą pusiau ir užlenkite pirštais.
  6. Sausainukus perkelkite ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos, patepkite paviršių kiaušinių plakiniu ir kepkite 200 laipsnių temperatūroje apie 15-17 min., kol gražiai apskrus.

Gardžiuokitės dar šiltais, laikykite kambario temperatūroje.
Skanaus!

Susiję produktai:

Komentarai