Gaivi citrininė tarta su pasiflorom | Malsena Gaivi citrininė tarta su pasiflorom | Malsena
LT
EN

Receptai

Gaivi citrininė tarta su pasiflorom

Ar ir jus artėjanti gražiausia pavasario šventė įkvepia ieškoti gaivių kepinių receptų? 🌼 Jei taip, tuomet šiemet Velykoms gaminkite gardų citrininį pyragą su pasiflorais – gaivus rūgštumas, susiliejęs su saldžiais vaisiais, plačia skonių gama nudžiugins kiekvieną. 🍋

Tartos pagrindui reikės:

225 g aukščiausios rūšies kvietinių miltų „Malsena“
125 g šalto nesūdyto sviesto
80 g cukraus pudros
1 kiaušinio trynio
1 v.š. šalto vandens

Įdarui reikės:

250 ml grietinėlės (apie 35% riebumo)
2 kiaušinių
3 kiaušinių trynių
110 g cukraus pudros
2 v.š. citrinų sulčių
125 ml pasiflorų minkštimo (apie 4 pasifloros)

Paruošimas

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180°C. Miltus, sviestą ir cukraus pudrą suberkite į virtuvinio kombaino dubenį ir plakite, kol masė taps panaši į smulkius trupinius. Kombainui vis dar maišant įpilkite kiaušinio trynį ir vandenį. Tęskite minkymą kol susijungs į vienalytę masę. Paruoštą tartos pagrindo masę išverskite ant lengvai miltais pabarstyto paviršiaus ir švelniai suminkykite, kad taptų vientisa. Suformuokite diską, suvyniokite į maistinę plėvelę ir šaldykite 1 valandą šaldytuve. Po to, iškočiokite tarp 2 nelipnaus kepimo popieriaus lapų iki 4 mm storio lakšto. Tešlą išklokite lengvai riebalais pateptą 22 cm skersmens pyrago formą. Nupjaukite kraštus ir šakute subadykite pagrindą. Šaldykite šaldytuve dar 30 minučių arba kol sutvirtės.
  2. Kad iškeptų tolygi ir prigludusi tešlą formoje užklokite kepimo popieriumi ir užberkite nevirtais ryžiais (galite naudoti ir pupeles arba specialius kepimo akmenukus). Dėkite į orkaitę ir kepkite 15 minučių. Po to, nuimkite popierių ir svarmenis (ryžius, pupeles ar kt.) ir kepkite dar 10 minučių arba kol tešla taps šviesiai auksinės spalvos. Atidėkite atvėsti.
  3. Paruošdami orkaitę įdarytos tartos kepimui sumažinkite orkaitės temperatūrą iki 140°C.
  4. Norėdami pagaminti pasiflorų įdarą, į dubenį sudėkite grietinėlę, kiaušinius, papildomus trynius, cukraus pudrą, citrinų sultis ir išplakite. Perkoškite mišinį į vidutinį dubenį ir įmaišykite pasiflorų minkštimą. Supilkite įdarą į tartos vidurį. Kepti 30-35 minutes arba kol sustings.
  5. Prieš dekoruodami visiškai atvėsinkite.
1080x1080_1

Susiję produktai:

Komentarai