Daržovinė duona "Trispalvė pynė" | Malsena Daržovinė duona "Trispalvė pynė" | Malsena
LT
EN

Receptai

Daržovinė duona „Trispalvė pynė“

Mūsų dalioji Daržovinė duona iš Viso grūdo kvietinių miltų – ne tik pasipuošusi akiai mielomis spalvomis, bet ir stebinanti kvapniojo moliūgo, paprikos ir špinatų skonių kombinacija.

Jums reikės
  • 0.5 raudonosios paprikos
  • 350 g kvapniojo moliūgo
  • 2.5 g ciberžolės
  • 5 g aguonų sėklų
  • 5 g sezamo sėklų
  • 0.5 a/š kmynų

Paruošimas

Geltonoji pynės dalis

Į maisto trintuvą sudėkite gabalėliais supjaustytą kvapnųjį moliūgą, įberkite ciberžolės prieskonių (suteiks ryškesnę spalvą) ir įpilkite maždaug 50-70 ml vandens bei 60 ml aliejaus – viską gerai sutrinkite iki tyrelės konsistencijos. Tyrelę sudėkite į miltus, sumaišytus su sausomis mielėmis ir druska (po 5 g arba 0.5 a/š). Išminkykite tešlą ir palikite šiltoje vietoje pakilti (apie 1 val.)

Žalioji pynės dalis

Į maisto trintuvą sudėkite špinatus (mes naudojome šaldytus) ir įpilkite maždaug 100 ml vandens bei 60 ml aliejaus – viską gerai sutrinkite iki tyrelės konsistencijos. Tyrelę sudėkite į miltus, sumaišytus su sausomis mielėmis ir druska (po 5 g arba 0.5 a/š). Išminkykite tešlą ir palikite šiltoje vietoje pakilti (apie 1 val.)

Raudonoji pynės dalis

Į maisto trintuvą sudėkite nuplautus nuplautą papriką ir įpilkite maždaug 120 ml vandens bei 60 ml aliejaus – viską gerai sutrinkite iki tyrelės konsistencijos. Tyrelę sudėkite į miltus, sumaišytus su sausomis mielėmis ir druska (po 5 g arba 0.5 a/š). Išminkykite tešlą ir palikite šiltoje vietoje pakilti (apie 1 val.)

Piname trispalvę pynę

Iškočiokite skirtingų spalvų tešlas į 3-5 cm storio gyvatėles. Sujunkite gyvatėlių galus vienoje pusėje. Skirtingų spalvų juostas supinkite taip, lyg pintumėte laisvą kasą. Užtvirtinkite kasos galus.

Leiskite pynei pastovėti: apdenkite pynę rankšluosčiu ir leiskite pastovėti šiltoje vietoje 20-30 min. Tuomet, lengvai sudrėkinkite pynės paviršių vandeniu ir paberkite skirtingų sėklų virš kiekvienos iš spalvų.

Kepame

Išklokite skardą kepimo popieriumi, atsargiai perkelkite ant jos pynę. Kepkite iki 220°C įkaitintoje orkaitėje, 30-35 min. Iškepus leiskite atvėsti skardoje.

Patiekite su įvariomis užtepėlėmis. Skanaus!

Susiję produktai:

Komentarai