Blynai „Imperatoriaus vaišės“ arba „Kaiserschmarrn“ | Malsena Blynai „Imperatoriaus vaišės“ arba „Kaiserschmarrn“ | Malsena
LT
EN

Receptai

Blynai „Imperatoriaus vaišės“ arba „Kaiserschmarrn“

Kalbama, kad būtent šie purūs, plėšyti blynai buvo mėgstamiausias austrų imperatorius Franco Jozefo I-ojo 👑 skanėstas− štai kodėl jie dar vadinami „Kaiserschmarrn“ arba „Imperatoriaus vaišėmis“.

Jums reikės

2 st. (400 ml) pieno;

1 ½ st. (240 g) „Karališkų“ kvietinių miltų;

4 kiaušinių (trynius atskirti nuo baltymų);

¼ st. (60 g) cukraus;

½ a. š. citrinos sulčių;

 

Žiupsnelio druskos;

8 v. š. (8o g) sviesto;

2 v. š. razinų;

Cukraus pudros (pabarstymui).

Paruošimas

  • Sumaišykite miltus su pienu iki vientisos masės. Įmuškite tik kiaušinių trynius, suberkite cukrų ir supilkite citrinos sultis, suberkite druską, įdėkite 4 šaukštus (arba 40 g) sviesto. Viską gerai išmaišykite.
  • Išplakite kiaušinių baltymus iki purios masės ir, prieš pat kepant blynus, atsargiai įmaišykite į tešlą mediniu šaukštu arba šluotele. Suberkite razinas, atsargiai išmaišykite.
  • Likusius 4 šaukštus (arba 40 g) sviesto įdėkite į vidutinio dydžio keptuvę ir pakaitinkite ant vidutinio kaitrumo ugnies. Tuomet pilkite į keptuvę tešlą – blynas turėtų gautis maždaug 2.5 cm storio. Blyną kepkite, iki šis įgaus lengvai auksinį atspalvį ir šiek tiek išsipūs. Tuomet apverskite ir kepkite dar 30 sekundžių.
  • Iškepus blynams, metas paversti juos tikromis imperatoriaus vaišėmis. Paimkite iškepusį blyną ir suplėšykite rankomis (arba supjaustykite peiliu) vidutinio dydžio gabaliukais. Patiekite tiesiog keptuvėje, užbarstę šiek tiek cukraus pudros, pagardinę plakta grietinėle ir obuolių uogiene. Mm…

Skanaus!

Susiję produktai:

Komentarai