Morkų pyragas | Malsena Morkų pyragas | Malsena
LT
EN

Receptai

Morkų pyragas

Minkštas, drėgnas, purus ir puikaus skonio morkų pyragas ❤️

 

  • 40 gramų
    krakmolo
  • 2 šaukšteliai
    kepimo miltelių
  • 1 šaukštelis
    vanilinio cukraus
  • truputis druskos

Paruošimas

  1. Kiaušinius, cukrų, vanilinį cukrų ir žiupsnelį druskos suplakite iki purios masės.
  2. Atsargiai supilkite aliejų, suberkite morkas ir išmaišykite.
  3. Suberkite iš pradžių įprastus kvietinius, o vėliau visų grūdo dalių miltus, išmaišykite. Tuomet įberkite krakmolą ir kepimo miltelius. Išmaišykite iki vientisos masės. Maišykite atsargiai, kad tešla kuo mžiau susmegtų.
  4. Supilkite tešlą į sviestu pateptą ir miltais pabarstytą kepimo formą . Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, 45 minutes. Ar kepinys iškepęs, tikrinkite su mediniu iešmeliu. Jei įsmeigus į kepinį ir ištraukus, iešmelis lieka sausas – kepinys yra iškepęs.
  5. Prieš patiekdami leiskite atsvėsti ir pabarstykite cukraus pudra.

Skanaus!

Susiję produktai:

Komentarai