Kukurūzinė duona su medumi | Malsena Kukurūzinė duona su medumi | Malsena
LT
EN

Receptai

Kukurūzinė duona su medumi

Paprastai paruošiama, švelniai saldi ir minkšta kukurūzinė duona – puikus pasirinkimas prie sriubos, troškinio ar kaip lengvas užkandis su sviestu.

Jums reikės
  • 1,5 puodelio (180 g) Malsena kukurūzų miltų
  • 0,5 puodelio (60 g) Malsena kvietinių miltų (galite naudoti viso grūdo miltus)
  • 1 valgomasis šaukštas kepimo miltelių
  • 0,5 arbatinio šaukštelio druskos
  • 1 puodelis (240 ml) pieno arba pasukų
  • 0,5 puodelio (80 ml) medaus
  • 2 dideli kiaušiniai
  • 0,25 puodelio (60 ml) lydyto sviesto arba augalinio aliejaus

Paruošimas

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C. Paruoškite kepimo formą – ištepkite sviestu arba išklokite kepimo popieriumi.
  2. Dideliame dubenyje sumaišykite visus sausus ingredientus: kukurūzų miltus, kvietinius miltus, kepimo miltelius ir druską.
  3. Kitame dubenyje lengvai plakite pieną (ar pasukas), medų, kiaušinius ir lydytą sviestą arba aliejų.
  4. Supilkite skystus ingredientus į sausų mišinį ir išmaišykite, kol tešla taps vientisa. Nepersistenkite – užtenka, kad neliktų sausų miltų.
  5. Supilkite tešlą į paruoštą kepimo formą ir kepkite 20–25 minutes, kol paviršius gražiai pagels, o įkištas medinis pagaliukas ištraukus bus sausas.
  6. Iškepusią duoną atvėsinkite ant grotelių. Tiekiama šilta arba kambario temperatūros
Malsena_Kukurūzų_Produktinis_4x5_04.28 Kukurūzinė duona

Susiję produktai:

Komentarai