Citrusinis keksas su džiovintomis spanguolėmis | Malsena Citrusinis keksas su džiovintomis spanguolėmis | Malsena
LT
EN

Receptai

Citrusinis keksas su džiovintomis spanguolėmis

Gaivus citrusinis keksas su džiovintomis spanguolėmis – mm… ar gali būti geresnis skonių derinukas? Keksą išpurens „Self-raising“ miltai su tešlą kildinančiomis medžiagomis, garantuojantys užtikrintą rezultatą 😉

Jums reikės:
  • ½ stiklinės klevų sirupo
  • 1 šaukšto citrinos sulčių
  • 1 šaukštelio citrinos drožlių
  • ½ stiklinės (60 g) smulkiai skaldytų pekano riešutų
  • ¼ stiklinės (100 g) džiovintų spanguolių arba šviežių/šaldytų mėlynių
  • 2 šaukštelių stambaus cukraus

Paruošimas

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių ir pasiruoškite kepimo skardą (17×8.5×7.5). Išklokite kepimo skardą kepimo popieriumi arba ištepkite riebalais.
  2. Sumaišykite paprastus su viso grūdo kviečių miltais. Tuomet suberkite kepimo miltelius ir druską. Sumaišykite. Miltų centre suformuokite „šulinuką“, į jį įmuškite kiaušinius, supilkite grietinę ir klevų sirupą bei citrinos sultis, sudėkite citrinos drožles.
  3. Miltus palengva įmaišykite į šlapiuosiu ingredientus, iki kol ingredientai pasiskirstys maždaug tolygiai. Įmaišykite pekano riešutus ir džiovintas spanguoles.
  4. Užmaišytą tešlą perkelkite į kepimo skardą. Pabarstykite stambiu cukrumi.
  5. Kepkite 35-45 minutes, iki į kepinio vidurį įsmeigtas pagaliukas ištraukus liks sausas.
  6. Leiskite atvėsti ir tik tuomet pjaustykite riekelėmis.
  7. Patiekite su sviestu arba jogurtu.

Skanaus!

Susiję produktai:

Komentarai