Atrask avižas | Malsena Atrask avižas | Malsena

Ar žinojote, kad avižos – tai tikrų tikriausias lietuviškas supermaistas? Jeigu ieškote organizmą stiprinančio, vitaminų, antioksidantų ir skaidulų suteikiančio, nuo ligų saugančio ir lokaliai auginamo pusryčių superherojaus, jums daugiau ieškoti nebereikės –  rinkitės „Malsenos“ avižų produktus.

„Malsenos“ avižos auginamos kruopščiai prižiūrint visą jų kelionę nuo grūdo iki stalo. Pirmieji Lietuvoje pradėję auginti maistines avižų rūšis, ir toliau vykdome bendradarbiavimą su ūkininkais, taip užtikrindami aukščiausią produkcijos kokybę. Todėl kviečiame iš naujo atrasti avižas ir semtis įkvėpimo naujiems ir skaniems pusryčių receptams!

Malsenos avižų supergalios

Išskirtinis maistingumas

Avižų supergaliomis tikėta dar nuo seno: jos stimuliuoja žarnyno veiklą, gerina medžiagų apykaitą, padeda stabilizuoti cukraus kiekį kraujyje, sumažinti susirgimo diabetu riziką – ir tai tik nedidelė dalis teigiamų šių grūdų savybių.

Superskaidulos Beta-gliukanai

Avižos – tai kone geriausias natūralus maistinių skaidulų šaltinis. O naudingiausios avižose randamos skaidulos vadinamos beta-gliukanais. Šių maistinių skaidulų dėka pagerinsite virškinamojo trakto veiklą, padėsite sumažinti blogąjį cholesterolio, cukraus kiekį organizme.

Vitaminai ir mineralai

Avižose gausu vertingų mineralų: magnio, mangano, fosforo, geležies, cinko. Taip pat B grupės, A, K, E vitaminų. Šiuose grūduose daug gerųjų riebalų, baltymų ir aminorūgščių.

Antioksidantai

Avižose yra avenantramido – galingo antioksidanto, randamo daugiausiai tik avižose. Jis pasižymi priešuždegiminėmis savybėmis ir yra naudingas širdžiai, taip pat gali padėti sumažinti kraujospūdį.

Nuo sėklos iki jūsų stalo

Sužinok daugiau

 Speciali avižų auginimo programa

Rūpinamės tuo, ką mylime – nuo pat pirmos avižų sėklos, nugulusios į žemę, iki dubenėlio ant jūsų stalo. Todėl dar 2013 metais pradėjome vystyti „Malsenos“ avižų auginimo programą, kurios tikslas – užtikrinti reikiamus kokybiškos vietinės avižų žaliavos kiekius. Būtent ši „Malsenos“ agronomų inicijuota programa išpopuliarino maistinės avižos kultivavimą tarp Lietuvos ūkininkų ir sukėlė maistinių avižų renesansą vietinėje rinkoje.

Sužinok daugiau

Ypatingas dėmesys kokybei

Esame grūdų perdirbimo įmonė, kurios produktus milijonai vartotojų renkasi kasdien. Būtent todėl laikomės aukščiausių pasaulinio lygio kokybės standartų, pradedant žaliavos supirkimu, baigiant produkcijos gamyba.

Sužinok daugiau

Platus asortimentas

Avižos – tai vienas universaliausių grūdinių produktų, kurių apdirbimo būdai – skiriasi. Būtent dėl to vartotojams siūlome itin platų avižų produkcijos asortimentą – nuo visų grūdo dalių avižinių dribsnių iki greito paruošimo košių ar avižų sėlenų ir miltų.

Mūsų produktai

Atraskite Malsenos avižų įvairovę

Avižų grūdų apdirbimo proceso metu gaunamos skirtingai apdorotos avižos, kurios išsiskiria kiekvienam tipui būdinga unikalia tekstūra ir skoniu. Skirtingas avižų apdirbimas keičia ir gaminimo laiką, ir reikalingą vandens kiekį, ir pačią košės tekstūrą bei konsistenciją.

Viso grūdo kapotos avižos
Viso grūdo kapotos avižos

Pagamintos iš sveiko, į tris dalis supjaustyto avižinio grūdo. Šio tipo avižinių dribsnių sudėtyje išlieka daugiausiai naudingųjų grūdo dalių – sėlenų ir gemalų – o tuo pat metu ir daugiau skaidulų.

Sužinok daugiau
Visų grūdo dalių avižų dribsniai
Visų grūdo dalių avižų dribsniai

Tradicinė avižų dribsnių rūšis, gaminama suplokštinus sveiką grūdą. Jie paruošiami avižas garinant, supresuojant ir džiovinant. Šie dribsniai taip pat pasižymi aukšta maistine verte, tačiau toks apdirbimo būdas pagreitina galutinį košės paruošimą.

Sužinok daugiau
Greitai paruošiami avižų dribsniai
Greitai paruošiami avižų dribsniai

Pagaminti iš sveiko, suplokštinto grūdo, kuris supjaustomas į tris dalis, todėl gaminimo laikas trumpesnis. Šių grūdų košė labiausiai patiks skubantiems ir tiems, kurie mėgsta kreminę, švelnią ir šilkinę jos konsistenciją.

Sužinok daugiau

Malsenos pusryčių klubas

Košės dubenėlis – tai bene populiariausias pusryčių patiekalas ne tik visame pasaulyje, bet ir Lietuvoje. Daugelis mitybos specialistų vieningai sutaria, kad avižinė košė yra vienas sveikatai palankiausių pusryčių pasirinkimų. Deja, daugeliui žmonių pastaroji siejasi su nepatrauklia pilka mase, dėl kurios rytais tikrai nesinori šokti iš lovos. Būtent todėl paruošėme keletą patarimų ir idėjų, kaip paversti įvairių grūdų dribsnius akį ir gomurį džiuginančiu pusryčių patiekalu.

Pusryčiai per vakarienę

Pusryčiai per vakarienę

Ar kada pagalvojote, kad košę galima valgyti ne tik pusryčiams, bet ir vakarienei? Tereikia pasitelkti savo vaizduotę ir saldžią pusryčių košę galima pakeisti iš pagrindų!

Košė greitai ir paprastai? Įmanoma!

Košė greitai ir paprastai? Įmanoma!

Šie patarimai subalansuoti visiems, kurie neatsisakytų gardaus dubenėlio košės pusryčiams, tačiau dažniausiai jos ruošimui laiko ar kantrybės paprasčiausiai pritrūksta...

Vaikams tikrai patiks

Vaikams tikrai patiks

Žiupsnelis tėvų vaizduotės ir šaukštelis meilės – pasitelkite šį receptą ir be vargo įtikinsite savo vaiką, kad pusryčiai su avižine koše – tai malonus ir nuotaikingas pasirinkimas. Žiūrėkite filmuką ir semkitės įkvėpimo!

Energija visai dienai

Energija visai dienai

Supermaistas + supermaistas = energija visai dienai! Jūsų avižų košė bus dar maistingesnė, jeigu pasinaudosite šiais receptais ir patarimais, padėsiančiais praturtinti ją vertingomis maistinėmis savybėmis.

Avižų supergalios
Kas yra beta-gliukanai?
Beta-gliukanai – skaidulinės medžiagos, randamos avižose. Šios maistinės skaidulos yra itin vertinamos dėl savo naudingo poveikio žmogaus organizmui.
Kuo naudingi beta-gliukanai?
Beta-gliukanai padeda palaikyti normalią cholesterolio koncentraciją kraujyje. Beta-gliukanų iš avižų ar miežių vartojimas su maistu padeda mažinti padidėjusią gliukozės koncentraciją kraujyje iš karto pavalgius.
Kas yra avenantramidas?
Avenantramidas – galingas antioksidantas, randamas daugiausiai tik avižose. Jis pasižymi priešuždegiminėmis savybėmis ir yra naudingas širdžiai, taip pat gali padėti sumažinti kraujospūdį.
Kodėl avižas patariama valgyti ryte?
Avižų košė yra labai maistinga. Avižos ilgesnį laiką aprūpina kūną energija ir palaiko sotumo jausmą.
Avižų įvairovė
Kas yra kapotos avižos?
Tai avižos, pagamintos iš sveiko, į tris dalis supjaustyto avižos grūdo. Žiūrėti produktą
Kuo skiriasi kapotos avižos nuo avižinių dribsnių?
Gaminant kapotas avižas sveikas avižos grūdas yra padalinamas į tris dalis, tuo tarpu gaminant avižinius dribsnius avižos grūdas yra suplokštinamas.
Ar kapotos avižos yra maistingesnės nei avižiniai drisbniai?
Kapotos avižos pasižymi didesniu skaidulinių medžiagų kiekiu.
Kuo skiriasi greitai paruošiami ir visų grūdo dalių avižiniai dribsniai?
Gaminant greitai paruošiamus avižinius dribsnius avižos grūdas yra supjaustomas ir suplojamas į kelias dalis, todėl greitai paruošiami dribsniai yra smulkesni, o jų paruošimo laikas yra trumpesnis.
Kas yra "overnight oats"?
Tai avižinių dribsnių paruošimo būdas be terminio apdorojimo – jie nėra verdami, o brinkomi vandenyje arba piene. Užmerkti avižiniai dribsniai sugeria skystį, suminkštėja ir jais galima mėgautis be terminio apdorojimo. Skaityti daugiau