Pica su jautiena, serano kumpiu ir pievagrybiais | Malsena Pica su jautiena, serano kumpiu ir pievagrybiais | Malsena
LT
EN

Receptai

Pica su jautiena, serano kumpiu ir pievagrybiais

Vieno unikaliausių ir žinomiausių Baltijos šalių šefų Alfo Ivanausko receptas – pica su jautiena, serano kumpiu ir pievagrybiais.

„Penktadienio vakarienė, savaitgalio pietūs ar tiesiog šiokia diena, kuriai norisi suteikti šiek tiek išskirtinumo, yra puiki proga sultingai naminei picai su brandinta jautiena, sodraus aromato pomidorų ir sojų padažu, pikantiškomis Chalapos paprikomis, švelniu kreminiu sūriu ir serano kumpio riekelėmis. Traškus naminės tešlos picos pagrindas papildo pojūčių paletę, kuriai neatsispirs net išrankiausieji.

Tobula vakarienei dviese arba netikėtai picos šventei su draugais – nes iš šios tešlos galite paruošti net 5 picų padus.“

 

Jums reikės
  • 1 stiklinės vandens
  • Žiupsnelio jūros druskos
  • 7 g sausų mielių
  • 430 g MALSENA kietagrūdžių kviečių miltų „Durum“
  • 4 šaukštų pomidorų padažo
  • 1 šaukštelio sojų padažo
  • 1–2 šaukštų marinuotų pievagrybių
  • 60 g kreminio sūrio su pomidorais ir bazilikais
  • 220 g  brandintos jautienos antrekoto didkepsnio
  • 5–6 vyšninių pomidorų
  • 40 g fermentinio sūrio
  • 200 g mocarelos
  • Žiupsnelio smulkintų žalumynų
  • 1 vidutinio mėlynojo svogūno
  • 3–4 skiltelių česnako
  • 1 šaukšto alyvuogių aliejaus
  • 1 šaukšto Chalapos paprikų
  • 1 saujelės gražgarsčių
  • 2–3 griežinėlių vytinto serano kumpio
  • Žiupsnelio pipirų mišinio

Paruošimas

  1. Į kombaino indą supilkite vandenį. Suberkite jūros druską, sausas mieles ir kietagrūdžių kviečių miltus. Išsukite tešlą, uždenkite plėvele ir palikite šiltoje vietoje maždaug 1 val.
  2. Tešlą padalinkite vienodais gabaliukais. Ant stalo pabarstykite miltų ir iškočiokite 2 picos padus. Skardą išklokite kepimo popieriumi, sudėkite padus ir kepkite 220 °C orkaitėje apie 8 min., kol tešla pakils.
  3. Sumaišykite pomidorų padažą su sojų padažu.
  4. Marinuotus pievagrybius perpjaukite pusiau, iš kreminio sūrio su pomidorais ir bazilikais suformuokite rutuliukus, iškeptą brandintos jautienos antrekotą supjaustykite juostelėmis.
  5. Pomidorus perpjaukite pusiau, sutarkuokite fermentinį sūrį.
  6. Ant picos padų paskleiskite pomidorų padažą. Apibarstykite sūriu, sudėkite pomidorus, mocarelą, smulkintas žoleles, svogūnų pusžiedžius ir smulkintus česnakus, apšlakstykite alyvuogių aliejumi. Kepkite orkaitėje dar 7–8 min.
  7. Picas pagardinkite pievagrybiais, marinuotomis aitriosiomis paprikomis, sūrio rutuliukais, gražgarstėmis, jautiena, vytintu kumpiu.
  8. Apšlakstykite aliejumi ir apibarstykite pipirų mišiniu.

Skanaus!

Pica su jautiena, serano kumpiu ir pievagrybiai pica su jautiena, serano kumpiu ir pievagrybiais

Susiję produktai:

Komentarai