Naminiai ruginiai blynai | Malsena Naminiai ruginiai blynai | Malsena
LT
EN

Receptai

Naminiai ruginiai blynai
Tešlai:

3 valgomi šaukštai paruošto (išrūgusio) raugo;
1 stiklinė viso grūdo ruginių miltų;
1 stiklinė kvietinių miltų („Malsena“ 550 D);
1 kiaušinis;
1 šaukštas cukraus;
2 stiklinės vandens;
prieskoniai (pagal skonį).

Padažui:

1 svogūnas;
1 kubelis sultinio;
1 šaukštas kvietinių miltų;
2 stiklinės pieno.

Paruošimas

Raugą, viso grūdo ruginius, kvietinius miltus, kiaušinį, cukrų ir prieskonius (pavyzdžiui, juodieji pipirai, česnakinė druska, viduržemio jūros prieskoniai) sudėti į dubenį, maišant supilti vandenį ir gautą tešlą gerai išmaišyti iki grietinėlės tirštumo masės. Blynus kepti aliejuje, kol gražiai apskrus.

Padažas: smulkiai supjaustytą svogūną apkepinti aliejuje, trupinant įberti 1 kubelį mėgstamo sultinio, įberti 1 šaukštą kvietinių miltų, gerai pamaišyti ir įpilti dvi stiklines pieno. Maišyti kol užvirs ir sutirštės. Patiekti kartu su iškeptais blyneliais.

Skanaus!

Susiję produktai:

Komentarai