Sviestiniai sausainiai | Malsena Sviestiniai sausainiai | Malsena
LT
EN

Receptai

Sviestiniai sausainiai

Kalėdinės dovanos gali būti ir saldžios! Sviestinius sausainius papuošę ir gražiai supakavę – tikrai pradžiuginsime mylimus žmones :)

Jums reikės:

Iš šio kiekio iškepsite apie 1 kg sausainių.

600 g kvietinių miltų „Karališki“;
400 g sviesto;
200 g cukraus pudros;

2 kiaušinių;
1 a.š. vanilinio cukraus.

Paruošimas

  1. Sviestą pašildykite, bet neištirpinkite, įberkite cukraus pudrą ir plakite, kol masė taps vientisa.
  2. Įmuškite pirmą kiaušinį ir suplakite, tuomet įmuškite antrąjį ir dar plakti, kol masė taps balta ir puri kaip kremas.
  3. Į plakinį supilkite miltus bei vanilinį cukrų, plakite iki vientisos masės.
  4. Tešlą uždenkite plėvele ir palaikykite šaldytuve apie 1 valandą.
  5. Stalą pabarstykite miltais, išimkite tešlą ir iškočiokite apie 4 mm storio lakštą, išpjaukite norimos formos sausainius. Kočioti reikia greitai, kad tešla nesušiltų (su sušilusia tešla sunkiau dirbti). Visgi, jei tešla sušilo, dar truputį palaikykite ją šaldytuve.
  6. Jei norite, sausainukus galite patepti kiaušinio plakiniu ir pabarstyti cinamonu su cukrumi, kokoso drožlėmis arba smulkintais riešutais.
  7. Sausainius dėkite ant kepimo skardos (skardos tepti nereikia) ir kepkite iš anksto įkaitintoje orkaitėje 180-200° C, 12-15 min., kol įgaus rusvai auksinę spalvą.

Skanaus!

Susiję produktai:

Komentarai