Sūrios karamelės sausainiai su degintu sviestu | Malsena Sūrios karamelės sausainiai su degintu sviestu | Malsena
LT
EN

Receptai

Sūrios karamelės sausainiai su degintu sviestu

Sūrių ir saldžių skonių derinys – tai viena aktualiausių 2021 metų skonio tendencijų.

Jums reikės:
  • 287 g „Karališkų“ miltų
  • 1 a. š. kepimo miltelių
  • 1 a. š. druskos
  • 175 g rudojo cukraus
  • 112 g deginto sviesto
  • 1 kiaušinio
  • 200 g juodojo šokolado
  • irisinių saldainių (minkštos karamelės)
  • stambios druskos kristalų

Paruošimas

Įkaitinkite orkaitę iki 180°C. Į prikaistuvį sudėkite sviestą ir kaitinkite jį ant vidutinės ugnies, kol taps auksinės, rusvos spalvos. Atvėsinkite. Įmaišykite rudąjį cukrų iki kreminės konsistencijos. Įmuškite kiaušinį ir plakite iki vientisos masės. 

Į kitą dubenį įsijokite miltus, kepimo miltelius bei druską. Išmaišykite. Supilkite sviesto ir cukraus masę, maišykite, kol susijungs. Tuomet įmaišykite susmulkintą šokoladą ir formuokite rutuliukus. 

Sudėkite rutuliukus ant kepimo skardos ir kepkite apie 12-13 minučių. Kai sausainiai baigs kepti, ištraukite ir iškart įspauskite supjaustytų irisinių saldainių gabalėlius. Pabarstykite sausainius stambiais druskos kristalais. Perkelkite ant vėsinimo grotelių.  

Susiję produktai:

Komentarai