Sūri kapotų avižų košė | Malsena Sūri kapotų avižų košė | Malsena
LT
EN

Receptai

Sūri kapotų avižų košė

Knygos „Kaip per sviestą“ autorės Vitos Marijos Murėnaitės receptas – sūri Malsena kapotų avižų košė patiekiama su smidrais ir keptu kiaušiniu.

1 porcijai reikės
  • 1/2 puodelio „Malsena“ viso grūdo kapotų avižų
  • 1 puodelio vandens
  • 1/2 sultinio kubelio
  • 5 pievagrybių
  • 1-2 šaukštų sojos padažo (pagal skonį)
  • 1 kiaušinio
  • keleto smidrų, ridikėlių patiekimui

Paruošimas

  1. Supilkite vandenį, avižas ir sutrupinkite sultinio kubelį į nedidelį prikaistuvį.
  2. Palaukite kol užvirs, sumažinkite ugnį iki visai mažos ir virkite uždengus 15 min.
  3. Kol košė verda – supjaustykite pievagrybius į skilteles, įkaitinkite keptuvėje porą šaukštų aliejaus ir suberkite grybus bei smidrus.
  4. Smidrus pakepkite tik minutę ir ištraukite iš keptuvės, o grybus pakepinkite, kol jie taps aukso spalvos (t.y. apie 3-4 min.).
  5. Pagardinkite grybus sojos padažu ir ištraukite iš keptuvės.
  6. Iškepkite kiaušinį.
  7. Košę patiekite su keptais grybais, kiaušiniu, ridikėliais ir smidrais.

Susiję produktai:

Komentarai