Velykų boba | Malsena Velykų boba | Malsena
LT
EN

Receptai

Velykų boba

Koks gi pavasaris be Velykų, kokios gi Velykos be VELYKŲ BOBOS! Mūsų legendinė karalienė jau ruošiasi šventei.

P.S. Išduosime paslaptį – ją pasigaminti itin paprasta!

Kepiniui
  •  500 g „Karališkų“ kvietinių miltų
  • 6 kiaušinio tryniai
  • 150 ml pieno
  • 150 g cukraus
  • 75 g razinų
  • 100 g sviesto
  • 1 citrina
Papuošimui
  • Pabarstukų arba aguonų sėklų
  • 1 šaukštelis druskos
  • 100 g cukraus pudros
  • 1 kiaušinio baltymas

Paruošimas

Kepame
  1. Razinas nuplaukite ir užpilkite vandeniu, kad pabrinktų.
  2. Pašildykite pieną, tačiau neužvirinkite. Įmaišykite cukrų ir mieles, tuomet suberkite trečdalį miltų ir palikite pastovėti.
  3. Kiaušinio trynius išsukite su ištirpintu sviestu.
  4. Tešlą su mielėmis gerai išplakite, tada suberkite likusius miltus ir sudėkite su sviestu išsuktus kiaušinio trynius. Įberkite druskos, permaišykite ir pradėkite minkyti tešlą.
  5. Išminkytą tešlą patepkite riebalais ir palikite pastovėti apie 1 val. Per šį laiką boba turėtų pakilti.
  6. Patepkite kepimo formą sviestu ir sudėkite tešlą. Tešla turėtumėte užpildyti tik 1/2 kepimo indo aukščio, kad turėtų vietos kur kilti. Pastatykite indą 30 min arba 1 val., kad dar šiek tiek pakiltų.
  7. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių ir kepkite 1.5 val. Stenkitės nevarstyti orkaitės kepimo metu, nes pyragas gali susmegti. Pyragui iškepus leiskite atvėsti neišėmus iš orkaitės.
Puošiame

Kiaušinio baltymą gerai išmaišykite su cukraus pudra iki vientisos masės. Jei glajus gaunasi per skystas, pabandykite įberti dar šiek tiek cukraus pudros.

Glajų tepkite ant atvėsusios Velykų bobos, apiberkite pabarstukais arba aguonų sėklomis.

Skanaus!

Konkursas: Pavasaris ant stalo

#PavasarisAntStalo – tai laikas, kai dalinsimės pavasarinėmis – Velykinėmis receptų idėjomis ir kviesime prisijungti jus! Instagram paskyroje parodykite savo pavasario patiekalų – receptų idėjas ir nepamirškite jų pažymėti grotažyme #PavasarisAntStalo. Labiausiai patikusius receptus pasigaminsime, jų receptais pasidalinsime prieš pat Velykas ir autorius apdovanosime!

Susiję produktai:

Komentarai