Spelta naminės duonelės | Malsena Spelta naminės duonelės | Malsena
LT
EN

Receptai

Spelta naminės duonelės

Šios purios, kvapnios ir  lengvai iškepamos spelta naminės duonelės, pagal Alfo Ivanausko receptą, atsiskleidžia savo natūraliu skoniu naudojant MALSENA šviesius speltų kvietinius miltus.

Jos puikiai dera su mėgstamais padažais, priedais ar pasirinktu įdaru – tiesiog įpjaukite, pripildykite ir mėgaukitės minkštu, kvapniu kąsniu. Puikus pasirinkimas tiek kasdieniams patiekalams, tiek jaukiems kulinariniams atradimams namuose.

Jums reikės
  • 240 ml šilto vandens
  • 1 šaukštelio cukraus
  • 7 g tirpiųjų mielių
  • 400 g MALSENA šviesių speltų kvietinių miltų
  • 1 šaukštelio jūros druskos
  • 2 šaukštų  alyvuogių aliejaus

Paruošimas

  1. Į kombaino dubenį supilkite vandenį, suberkite cukrų ir tirpiąsias mieles, išmaišykite. Uždenkite ir palikite šiltoje vietoje apie 15 min.
  2. Į indą su mielėmis dėkite 100 g MALSENA šviesių speltų kvietinių miltų, išmaišykite ir atidėkite į šalį.
  3. Į tešlą supilkite alyvuogių aliejų, berkite druską ir likusius speltų miltus. Masę gerai išsukite, suformuokite rutulį, uždenkite ir palikite dar 10 min.
  4. Pakilusią tešlą dėkite ant lentos, apibarstykite miltais ir padalinkite lygiomis dalimis. Kiekvieną gabaliuką iškočiokite į apvalią formą, uždenkite audiniu ir palikite apie 5 min. pailsėti.
  5. Duoneles apkepinkite iš abiejų pusių sausoje keptuvėje, kol apačia paruduos ir pradės formuotis burbuliukai.
  6. Iškeptas duoneles įpjaukite, dėkite pageidaujamo padažo, įdaro ir skanaukite.

Susiję produktai:

Komentarai