Šokoladinė bananų boba | Malsena Šokoladinė bananų boba | Malsena
LT
EN

Receptai

Šokoladinė bananų boba

Saldžioji bananų ir šokolado draugystė!  Jaukiam šeimos ar draugų vakarui – šokoladinė bananų boba! Tikri smalyžiai ir saldumo megėjai užtikrintai paprašys ir antro gabalėlio!

Bobai
  • 50g šilto vandens
  • 60g + 1 šaukštelis klevų sirupo
  • 2 šaukšteliai mielių
  • 3 sunokusių bananų (trintų)
  • 100g pieno
  • ½ šaukštelio druskos
  • ½ šaukštelio vanilinio cukraus
  • 350g Malsenos šviesių speltų kviečių miltų
Šokolado ganašui
  • ¾ stiklinės kapoto tamsaus šokolado
  • 1 stiklinė grietinėlės (30% riebumo)
  • 1 šaukštelis vanilės esencijos
  • Žiupsnelis druskos

Paruošimas

Kepame bobą
  1. Didesniame inde sumaišykite vandenį su klevų sirupu ir suberkite mieles. Leiskite pastovėti 15 minučių. Mielės turėtų suputoti.
  2. Kartu sumaišykite trintus bananus, pieną, klevų sirupą ir vanilinį cukrų. Maišydami palengva suberkite miltus. Kai tešla taps sunkiai maišoma, perkelkite ją ant miltais pabarstyto paviršiaus ir minkykite rankomis iki suformuosite vientisą, bet kietoką tešlos rutulį. Jei tešla gavosi minkšta, tikriausiai buvo mažoka miltų – tokią tešlą bus sunku susukti ir formuoti.
  3. Įdėkite tešlą į riebalais pateptą indą, apdenkite ir palikite šiltoje vietoje. Leiskite tešlai pakilti apie 1 valandą. Kol tešla kyla, galite pasigaminti ganašą.
  4. Kepimo popieriumi išklokite duonai skirtą kepimo indą. Rekomenduojame naudoti siauresnę kepimo formą.
  5. Tešlai pakilus pabarstykite miltais stalo paviršių ir iškočiokite tešlą į 3 cm storio lakštą. Formuokite lakštą taip, kad vienas šonas būtų kepimo formos ilgio.
  6. Padenkite lakštą ganašu ir susukite į ritinį, paėmę už kepimo formos ilgio lakšto krašto. Tuomet perpjaukite išilgai pusiau – gausite dvi kepimo formos ilgio juostas.
  7. Iš dviejų juostų suformuokite X, atsargiai susukite galus iki gausite pynę. Atsargiai perkelkite į kepimo formą Netvarkingus pynės galus pakiškite taip, kad jų nesimatytų. Apdenkite ir leiskite pakilti dar 30 minučių.
  8. Kepkite iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40-45 minutes, iki gražiai apskrus.
Ruošiame ganašą
  1. Ištirpinkite juodąjį šokoladą, tuomet įmaišykite grietinėlę, vanilės esenciją ir druską.
  2. Apdenkite ir leiskite pastingti šaldytuve.

Susiję produktai:

Komentarai
Meu2018-11-27 11:07 rašė:

„Kokosų ir šokolado ganašui“ – recepte niekur nereikalaujama kokosų, jie tik pavadinime 😀

Malsena2018-11-27 11:58 rašė:

O! pasitaisėme! Norime pastebėti, kad recepte taip pat galima naudoti ir kokosų pieną, iš kurio galima susiplakti grietinėlę. Tačiau tai būtų kiek brangesnis šio pyrago variantas, tuomet ir būtume gavę „kokosų ir šokolado ganašą“. :)