Smaližių sapnas – šokoladiniai sausainiai su cukraus pudra | Malsena Smaližių sapnas – šokoladiniai sausainiai su cukraus pudra | Malsena
LT
EN

Receptai

Smaližių sapnas – šokoladiniai sausainiai su cukraus pudra

„Malsenos“ kepimo akademijos ekspertė Sonata siūlo dar vieną receptą, kuris patiks visiems smaližiams. Minkšti, lengvai kramtomi šokoladiniai sausainiai, padengti cukraus pudra. Šie sausainiai išsiskiria itin puriu brownie pyragėlio tekstūros centru, o išorėje – traškumu.

Sausainiams reikės
  • 4 kiaušinių (kambario temperatūros)
  • 300 g „Karališkų“ miltų
  • 150 g kakavos
  • 336 g balto cukraus
  • 1 arbatinio šaukštelio druskos
  • 2 arbatinių šaukštelio kepimo miltelių
  • 120 g sviesto (kambario temperatūros)
  • cukraus pudros
Patarimas

Tešlos rutuliukus reikia apvolioti granuliuotame cukruje prieš apvoliojant cukraus pudroje. Padengiant sausainius bet kurios rūšies cukrumi, iš jų paviršiaus pasišalina drėgmė ir atsiranda įtrūkimų, nes jų viršus išdžiūsta sausainiui dar nespėjus sustingti. Dėl savo stambios kristalinės struktūros granuliuotas cukrus išdžiovina juos dar efektyviau. Kristalai sugeria drėgmę, o kiti, bet ne visi, ištirpsta susidariusiame sirupe. Sausainiams kepant toliau, drėgmė išgaruoja, o cukrus pradeda kristalizuotis – šį procesą pagreitina neištirpę cukraus kristalai. Kai susidaro pakankamai naujų kristalų, jie vėl pradeda ištraukti drėgmę. Rezultatas – sausainis su greičiau džiūstančiu paviršiumi, kuris lengviau sutrūkinėja.

Paruošimas

  1. Kambario temperatūros sviestą išsukite su cukrumi.
  2. Į atskirtą indą įsijokite miltus, kakavą, kepimo miltelius ir druską.
  3. Į sviesto ir cukraus masę muškite po vieną kiaušinį ir maišykite, tol, kol sumušite visus kiaušinius.
  4. Kai sudedate visus kiaušinius ir išmaišote, suberkite miltų mišinį. Darsyk viską išmaišykite.
  5. Apdenkite sausainių masę maistine plėvele ir dėkite į šaldytuvą vienai valandai.
  6. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių.
  7. Paimkite valgomąjį šaukštą ir pakabinkite sausainių masės. Delnais suformuokite rutuliukus.
  8. Suformuotą rutuliuką dėkite į indą su cukraus pudra ir apvoliokite taip, kad visas sausainis pasidengtų tolygiai.
  9. Dėkite sausainius ant skardos su kepimo popieriumi.
  10. Kepkite sausainius apie 8-10 min.
  11. Ištraukę iš orkaitės palaukite 5 minutes.
  12. Perkelkite sausainius ant vėsinimo grotelių ir pilnai atvėsinkite.S. Šalkauskaitė pataria pasikliauti savo vaizduote ir dovaną paversti kur kas ypatingesne – įpakuoti sausainius naudojant sezoninius motyvus. „Sausainius supakuokite sandariai, naudodami minkštą popierių, tačiau pridėkite šventinį akcentą – raudoną kaspiną, cinamono lazdelę ar pušies šakelę. Sausainius paversite Kalėdomis kvepiančia dovanų dėžute“, – sako ji.
021018016

Susiję produktai:

Komentarai