Skruzdėlynas | Malsena Skruzdėlynas | Malsena
LT
EN

Receptai

Skruzdėlynas

Gaminkite skruzdėlyną su MALSENA aukščiausios rūšies kvietiniais miltais. Tradicinis skonis, kuris niekada nesensta. Šie miltai yra itin švariai sijoti, todėl tešla tampa vientisa ir lengvai formuojama. Šis skruzdėlynas bus puiki šventinio stalo puošmena. ✨

Tešlai Jums reikės
  • 4 didelių kiaušinių;
  • 440 g aukščiausios rūšies kvietinių miltų MALSENA (gali reikti šiek tiek daugiau ar mažiau, priklausomai nuo kiaušinių dydžio);
  • 4 valg. š. vandens;
  • žiupsnio druskos;
  • aliejaus virimui.
Sirupui Jums reikės
  • 1 stiklinės (200 g) medaus;
  • 1 stiklinės (200 g) cukraus;
  • 3 valg. š. vandens;
  • 2 valg. š. (30 g) sviesto;
  • 1 valg. š. (15 g) riebios grietinės.

Paruošimas

  1. Pirmiausia pasiruoškite visus reikalingus ingredientus ir darbo įrankius.

  2. Į erdvų dubenį įmuškite kiaušinius ir trumpai juos išmaišykite šakute arba plakimo šluotele, kol masė taps vientisa.

  3. Suberkite miltus – pradėkite nuo maždaug 450 g, o jei tešla atrodo per minkšta ar limpa, miltų berkite daugiau (tikslus kiekis priklauso nuo kiaušinių dydžio). Supilkite degtinę, įberkite druskos ir maišykite, kol tešla ims formuotis. Kai maišyti taps sunku, imkite minkyti rankomis. Perkelkite tešlą ant aliejumi lengvai patepto paviršiaus, patepkite rankas aliejumi ir minkykite 10–15 minučių, kol tešla taps lygi, elastinga, nebelips prie rankų, o paviršiuje matysis smulkūs oro burbuliukai.

  4. Iš paruoštos tešlos suformuokite rutulį, dėkite į dubenį, uždenkite maistine plėvele ir padėkite į šaldytuvą 1–2 valandoms, kad tešla subręstų.

  5. Tešlai pastovėjus, pasiruoškite didelį švarų kočiojimo paviršių. Jį galite patepti aliejumi arba gausiai pabarstyti miltais, kad tešlą būtų lengviau iškočioti itin plonai.

  6. Nuo tešlos atskirkite nedidelius gabalėlius ir kiekvieną jų iškočiokite kiek įmanoma ploniau – taip, kad persimatytų stalviršio raštas. Forma nėra esminė, tačiau patogiau pjaustyti trikampiais.

  7. Dideliame puode įkaitinkite rapsų aliejų. Temperatūrą patikrinkite įdėję vieną tešlos lapelį – jis turi greitai iškilti į paviršių, o aliejus aplink jį aktyviai burbuliuoti.

  8. Prieš kepimą kiekvieną lapelį dar kartą perkočiokite iki visiško plonumo. Dėkite juos į aliejų nedidelėmis porcijomis, kad nesuliptų. Lapeliai kepa greitai, todėl juos pavartykite, kol tolygiai apskrus. Auksinės spalvos lapelius išimkite kiaurasamčiu ir dėkite ant popieriniais rankšluosčiais iškloto paviršiaus.

  9. Sirupui pasiruoškite visus reikalingus ingredientus.

  10. Į vidutinio dydžio puodą sudėkite medų, cukrų, supilkite vandenį, sudėkite sviestą ir grietinę. Kaitinkite ant vidutinės ugnies, kol masė užvirs, tuomet dar kelias minutes pavirkite, nuolat maišydami, kol sirupas šiek tiek sutirštės.

  11. Sirupo tirštumą patikrinkite: įlašinkite lašelį į šaltą vandenį (jis neturi ištirpti) arba ant lėkštės – atvėsęs turi tapti lipnus. Jei sirupas per skystas, dar pavirkite; jei per tirštas – įpilkite šiek tiek vandens ir trumpai pakaitinkite.

  12. Kai sirupas paruoštas, sumažinkite ugnį iki minimumo, kad jis išliktų šiltas, ir iš karto pradėkite formuoti skruzdėlyną.

  13. Kiekvieną tešlos lapelį aptepkite sirupu ir dėkite ratu ant didelio padėklo ar tortinės. Iš lapelių formuokite aukštą, stabilų bokštą, kiekvieną sluoksnį pabarstydami aguonomis.

  14. Prieš patiekimą, jei norisi, viršų galima papildomai pabarstyti aguonomis, milteliniu cukrumi, smulkintais riešutais ar razinomis.

Susiję produktai:

Komentarai