Pyragas su slyvomis | Malsena Pyragas su slyvomis | Malsena
LT
EN

Receptai

Pyragas su slyvomis

Purus, gardus ir spalvingas slyvų pyragas! Jį tobulai iškepsite su „Self-raising“ miltais. Naudojant šiuos miltus, dėl kepimo miltelių galvos sukti jau nebereikės – viskas už jus paskaičiuota ir pamatuota!

Tešlai
  • 400 g kvietinių miltų „Self-raising“
  • 170 g nesūdyto sviesto
  • 210 g cukraus
  • ¼ šaukštelio druskos
  • 3 kiaušiniai
  • 2 šaukštai pjaustytų migdolų riešutų ir/arba moliūgų sėklų
Slyvoms
  • 315 g cukraus
  • 180 ml vandens
  • 6 mažesnės slyvos, be kauliukų, padalintos pusiau

Paruošimas

Pasiruošiame slyvas

Prieš užmaišydami pyrago tešlą, pasiruoškite slyvas.

Nedideliame inde užvirinkite vandenį su cukrumi. Sudėkite pjaustytas slyvas ir nukelkite indą nuo ugnies. Leiskite taip pabūti apie 20 min. Nukoškite.

Maišome tešlą, kepame...
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180°C. Pasiruoškite apvalų kepimo indą: ištepkite sviestu ir išklokite indo dugną kepimo popieriumi.
  2. Kitame inde išsukite sviestą su cukrumi. Vieną po kito įmuškite kiaušinius, išplakite iki tolygios masės. Palengva įmaišykite miltus (geriausia mediniu šaukštu). Atsidėkite į šalį 125 ml tešlos. Likusią tešlos dalį supilkite į kepimo formą, tuomet išdėliokite slyvų puseles (įpjauta puse į apačią).
  3. Atsidėtą tešlos dalį supilkite į konditerinį maišelį, su tešlai skirtu (platesniu) antgaliu. Tešlą paskirstykite tarp slyvų taip, kad jos pilnai nepasislėptų. Galiausiai apibarstykite migdolais ir/arba moliūgų sėklomis.
  4. Kepkite apie 1 val. Jei į pyrago vidurį įsmeigtas pagaliukas ištraukus lieka sausas, kepinys iškepęs.

Skanaus!

Susiję produktai:

Komentarai