Auksaspalvė, traški išorėje ir minkšta viduje – ši pynė kvepia sviestu, česnaku ir šviežiomis žolelėmis. Tobula prie sriubos ar dalijimuisi susėdus prie stalo. Paprasta iškepti, neįmanoma atsispirti. 🧄🌱
Tešlai jums reikės
500 gramų aukščiausios rūšies kvietinių miltų „Karališki“;
225 mililitrai pieno;
1 kiaušinis;
50 gramų sviesto;
15 gramų cukraus;
5 gramų šaukštelis sausų mielių;
6 gramų druskos.
Įdarui
s.
80 gramų sviesto;
2 saujos žalumynų (petražolių, bazilikų, kalendros ir kt.);
4 skiltelės česnako;
žiupsnelis drusko
Aptepimui
1 kiaušinio trynys
15 gramų (šaukštas) pieno
Paruošimas
Miltus persijoti.
Pieną truputį pašildyti (kad užlašinus ant delno jaustųsi šiluma, bet nedegintų), berti cukrų, mieles ir gerai išmaišyti. Palikti pastovėti 8-10 min. kol paviršius suputos.
Po to įmaišyti druską, kiaušinį ir tirpintą sviestą, potruputį suberti prasijotus miltus, suminkyti tešlą.
Sutepti tešlą aliejumi, įdėti į dubenį, uždengti rankšluosčiu ir palikti šiltai kilti 1 val.
Įdarui česnaką sutarkuoti smulkia tarka arba išspausti.
Minkštą sviestą sumaišyti su česnakais, krapais, prieskoninėmis žolelėmis ir druska.
Stalą pabarstyti miltais. Iš tešlos iškočioti stačiakampį maždaug 50×30 cm. Aptepti česnakiniu sviestu su žolelėmis, suvynioti vyniotinį. Vyniotinį perpjauti išilgai į 2 dalis. Dvi dalis sudėti vieną šalia kitos taip, kad prapjautos dalys žiūrėtų į viršų. Supinti „virvutę“ prapjauta puse į viršų, dėti į išklotą kepimo popieriumi pailgą kepimo formą. Kepant žiedo formos, ant skardos, išklotos kepimo popieriumi, susukti tešlos pynutę į žiedą, galus sujungti ir suspausti. Uždengti rankšluosčiu ir palikti dar 30-40 min. pakilti šiltoje vietoje.
Aptepimui lengvai išplakti trynį su šaukšteliu pieno. Prieš kepant, aptepti plakiniu pynę.
Kepti iki 190 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30-35 min.
Informuojame, kad šioje interneto svetainėje yra naudojami slapukai. Paspaudę mygtuką Sutinku arba naršydami toliau patvirtinsite savo sutikimą dėl slapukų naudojimo. Bet kada galėsite atšaukti savo sutikimą pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Detalesnė informacija pateikiama privatumo politikoje.
Turite klausimų? Parašykite mums!
Plačiau:
Sekite naujienas:
Informuojame, kad šioje interneto svetainėje yra naudojami slapukai. Paspaudę mygtuką Sutinku arba naršydami toliau patvirtinsite savo sutikimą dėl slapukų naudojimo. Bet kada galėsite atšaukti savo sutikimą pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Detalesnė informacija pateikiama privatumo politikoje.
Sutinku