Makaronai su šonine, mėtomis ir žirneliais | Malsena Makaronai su šonine, mėtomis ir žirneliais | Malsena
LT
EN

Receptai

Makaronai su šonine, mėtomis ir žirneliais

Knygos „Kaip per sviestą“ autorės Vitos Marijos Murėnaitės receptas – penne makaronai su šonine, mėtomis ir žirneliais. Itališka klasika, deja labai retai sutinkama Lietuvoje. O veltui! Šis patiekalas greitas, spalvingas, gardus ir pilnas tarpusavyje derančių skonių. 🥓🍝🌿

Jums reikės

2 porcijoms:

  • 200 g Malsena Penne Rigate kietagrūdžių kviečių makaronų
  • pusės svogūno
  • 100 g šaltai rūkytos arba tiesiog sūdytos šoninės

 

  • 150 g šaldytų žirnelių
  • saujos šviežios mėtos
  • druskos
  • saujos tarkuoto sūrio
  • papildomai galima pilti grietinėlę, jei norisi kreminės konsistencijos

 

Paruošimas

  1. Užverdame vandenį, dosniai jį padruskiname ir dedame virti makaronus, o kai nukošinėsime – būtinai pasiliekame makaronų virimo vandens.
  2. Įkaitiname keptuvę su pora šaukštų aliejaus, dedame kepti susmulkintą svogūną ir šoninę. Kepame ant vidutinės ugnies, nes norime, kad jie suminkštėtų, o ne suskrustų.
  3. Šaldytus žirnelius nupilame šaltu vandeniu, nuplauname visus ledo gabaliukus.
  4. Kai šoninė suminkštėja į keptuvę dedame žirnius, susmulkintas mėtas ir kepame dar kelias minutes.
  5. Tuomet išjungiame ugnį, beriame sūrį, išmaišome ir pilame išvirtus makaronus su puse samčio makaronų virimo vandens.
  6. Labai gerai išmaišome ir patiekiame orkaitėje pašildytoje lėkštėje su dar keliais šviežios mėtos lapeliais.

Jei norisi grietinėlės, tai pilk ją tuomet kai apkepa šoninė, svogūnai ir žirneliai, palauk kol užvirs, suberk sūrį ir tada berk makaronus.

Malsena kietagrūdžių kviečių makaronai penne rigate su kumpiu ir žirneliais
4779028202401 MALSENA kietagrūdžių kviečių makaronai PENNE RIGATE 400 g

Susiję produktai:

Komentarai