Morkų keksiukai | Malsena Morkų keksiukai | Malsena
LT
EN

Receptai

Morkų keksiukai

„Self-raising“ miltai – geriausias pagalbininkas tiems, kurie šeimą mėgsta džiuginti gardžiais, tobulai iškylančiais kepiniais.

Keksiukų tešlai

175 g minkšto sviesto;
175 g cukraus;
175 g „Self-raising“ miltų;
2 a. š. prieskonių mišinio (cinamono, muskato, gvazdikėlių, imbiero);
2 kiaušinių;
1 apelsino tarkuotos žievelės;
1 v. š. apelsinų sulčių;
2 vidutinės tarkuotos morkos;
50 g smulkintų graikinių riešutų.

Kremui

200 g kreminio sūrio (tokio kaip Philadelphia);
2 v. š. cukraus pudros;
1 v. š. apelsinų sulčių;
1 apelsino tarkuotos žievelės.

Paruošimas

  1. Orkaitę įkaitinti iki 180 laipsnių, o keksiukų formą iškloti popieriniais „sijonėliais“.
  2. Mažame dubenyje sumaišyti miltus, kepimo miltelius, prieskonius.
  3. Paimti kelis šaukštus miltų mišinio ir sumaišyti su smulkintais graikiniais riešutais ir tarkuotomis morkomis. Padėti į šalį.
  4. Dideliame dubenyje sviestą ir cukrų išsukti iki purios masės. Įmuši kiaušinius, įtarkuoti apelsino žievelę, įpilti sulčių. Viską išplakti.
  5. Pridėti miltų mišinį ir tarkuotas morkas bei graikinius riešutus.
  6. Tešlą paskirstyti į keksiukų formeles.
  7. Kepti 18–20 minučių arba kol įsmeigus medinį pagaliuką į keksiuko centrą, jis liks švarus ir sausas.
  8. Kremui visus produktus išsukti.
  9. Atvėsusius keksiukus aptepti kremu, papuošti apelsino žievele.

 

Jei norite, „Self-raising“ miltus galite pakeisti Aukščiausios rūšies kvietiniais miltais MALSENA. Tuomet įdėkite 1 1/2 šaukštelio kepimo miltelių.

 

Skanaus!

Susiję produktai:

Komentarai