Moliūgo ir varškės pyragas | Malsena Moliūgo ir varškės pyragas | Malsena
LT
EN

Receptai

Moliūgo ir varškės pyragas

Dalinamės idėja gardėsio, kuriuo galėsite pavaišinti kiekvieną Helovino naktį į svečius užsukusį paklydėlį!

Jums reikės:

500 g riebios sausos varškės;

200 g riebios grietinės;

500 g moliūgų tyrės;

2 šaukštų EKSTRA miltų;

2 šaukštų manų kruopų;

 

 

4 kiaušinių;

150 g cukraus;

1 a. š. vanilinio cukraus;

1 a. š. malto cinamono;

1 v. š. apelsinų žievelių cukatų.

Paruošimas

  1. Gaminamas apvalioje kepimo formoje, kurią ištriname sviestu ir apibarstome manų kruopomis.
  2. Kiaušinių trynius atskiriame nuo baltymų.
  3. Trynius išsukame su paprastu ir vaniliniu cukrumi. Į išsuktus trynius pilame grietinę, varškę ir moliūgų tyrę bei viską gerai išmaišome.
  4. Tada supilame miltus, manų kruopas, cinamoną, cukatus.
  5. Gerai išplakame kiaušinių baltymus ir juos atsargiai įmaišome į varškės-moliūgų masę.
  6. Pyrago tešlą supilame į sviestu pateptą apvalią kepimo formą.
  7. Kepame įkaitintoje 180 laipsnių orkaitėje apie 45 minutes, kol pyragas pilnai iškepa.
  8. Pyragą paliekame ataušti, ir dedame kelioms valandoms į šaldytuvą subręsti ir sutvirtėti.

Skanaus!

Susiję produktai:

Komentarai