Greiti moliūginiai kefyro keksiukai – tobula rudens skonių kombinacija! 🧁 Šie purūs ir drėgni keksiukai sujungia moliūgo saldumą ir kefyro rūgštelę, suteikdami šventinį skonį kiekvienam kąsniui.
Jums reikės
300 g moliūgų tyrės
240 g ekologiškų kvietinių miltų MALSENA;
150 g cukraus
125 g kefyro
115 g aliejaus
1 kiaušinis
2 arbat. šaukšteliai kepimo miltelių
1 arbat. šaukštelis vanilinio cukraus
Žiupsnelis druskos
Dekoravimui
Pabarstymui: truputis rudojo cukraus
Mėgstamo kremo
Paruošimas
Miltus, kepimo miltelius ir druską persijokite per sietelį.
Kiaušinį išplakite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Į gautą plakinį įmaišykite moliūgų tyrę, supilkite kefyrą bei aliejų, dar kartą trumpai perplakite.
Įmaišykite persijotus miltus. Masę maišykite šaukštu, kol tešla taps vientisa (svarbu jos nepermaišyti). Jei masė atrodo per skysta, galite įdėti truputį daugiau miltų – tešla turėtų priminti grietinės tirštumą.
Paruoštą tešlą šaukštu paskirstykite į keksiukų formeles, pripildydami jas maždaug iki 2/3. Ant viršaus pabarstykite šiek tiek rudojo cukraus.
Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje 20–30 minučių, kol viršus gražiai apskrus. Patikrinkite mediniu pagaliuku – jei jis ištrauktas lieka sausas, keksiukai jau iškepę.
Iškeptus ir atvėsusius dekoruokite pasirinktu kremu ir pabarstukais.
Informuojame, kad šioje interneto svetainėje yra naudojami slapukai. Paspaudę mygtuką Sutinku arba naršydami toliau patvirtinsite savo sutikimą dėl slapukų naudojimo. Bet kada galėsite atšaukti savo sutikimą pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Detalesnė informacija pateikiama privatumo politikoje.
Turite klausimų? Parašykite mums!
Plačiau:
Sekite naujienas:
Informuojame, kad šioje interneto svetainėje yra naudojami slapukai. Paspaudę mygtuką Sutinku arba naršydami toliau patvirtinsite savo sutikimą dėl slapukų naudojimo. Bet kada galėsite atšaukti savo sutikimą pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Detalesnė informacija pateikiama privatumo politikoje.
Sutinku