Mielinis speltų pyragas su uogomis | Malsena Mielinis speltų pyragas su uogomis | Malsena
LT
EN

Receptai

Mielinis speltų pyragas su uogomis

Mielinis speltų pyragas su uogmis, kuriam galite tarti TAIP! Receptui siūlome naudoti speltų kviečių miltus, kurie įtiks net ir glitimo vengiantiems smaližiams, o pyragą saldinti cukranendrių arba kokosų cukrumi. Jei netoleruojate laktozės, tiesiog pakeiskite įprastą pieną – migdolų.

Tešlai užmaišyti reikės:

450 g „Malsenos“ šviesių speltų kviečių miltų

pusės pakelio sausų mielių

žiupsnelio druskos

180 ml šilto pieno (pasirinktinai įprasto, migdolų ar kt.)

120 ml šilto vandens

80 ml augalinio aliejaus

40 g klevų sirupo arba cukranendrių cukraus

Uogų įdarui reikės:

60 g minkšto sviesto

60 g cukraus (pasirinktinai įprasto, cukranendrių arba kokosų)

200 g šaldytų uogų (aviečių, gervuogių ir mėlynių)

2 a.š. kukurūzų krakmolo

Glajui reikės:

250 g kreminio maskarponės sūrio

20 g minkšto sviesto

3-4 v.š. klevų sirupo arba medaus

šlakelio vanilės esencijos

šiek tiek pieno (pasirinktinai įprasto, migdolų ar kt.)

 

Paruošimas

Maišome tešlą ir kepame pyragą
  1. Kepimo popieriumi išklokite arba riebalais patepkite 25×18 cm kepimo indą. Galite naudoti ir kito dydžio indą.
  2. Kartu sumaišykite pusę kiekio miltų ir mieles.
  3. Supilkite šiltą pieną, vandenį ir aliejų, išmaišykite iki vientisos masės.
  4. Įmaišykite likusius miltus ir žiupsnelį druskos, iki tešla gausis minkšta ir plastiška, bet ne per kieta.
  5. Apdenkite ir palikite pastovėti šiltai apie 5-10 minučių.
  6. Kitame inde lengvai sumaišykite uogas ir kukurūzų krakmolą. Padėkite į šalį.
  7. Tešlą perkelkite ant miltais pabarstyto paviršiaus. Iškočiokite į didelį ploną stačiakampį. Tuomet gausiai patepkite sviestu ir tolygiai paberkite cukrų ir uogas.
  8. Paimkite ilgesnę stačiakampio kraštinę ir atsargiai susukite į ritinį. Padalinkite į vienodo dydžio riekes (atsižvelgdami į kepimo indo dydį mes dalinome į divejų pirštų storio riekeles) ir perkelkite į kepimo idną. Uogos gali iškrista – tiesiog atsargiai sudėkite jas atgal į riekes.
  9. Apdenkite kepimo indą švariu rankšluosčiu ir leiskite padtovėti šiltai apie 1 val. arba kol suktinukų tūris padvigubės.
  10. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C. Kepimo skardą įsumkite į vidurinį orkaitės kepimo stalčių ir kepkite 25-30 min., kol pyragas gražiai apskrus.
  11. Jei puošite pyragą glajumi, prieš apliedami leiskite šiek tiek atvėsti.
Glajus (pasirinktinai)

Kartu išmaišykite visus glajui skirtus ingredientus (išskyrus pieną). Pieną pilkite tik, jei masė gausis per tiršta.

Susiję produktai:

Komentarai