Mielinės Velykų pynutės | Malsena Mielinės Velykų pynutės | Malsena
LT
EN

Receptai

Mielinės Velykų pynutės

Maisto tinklaraščio Cukrinis avinėlis autorės namuose nei vienos Velykos neprabėga be mielinių kepinių – nostalgiškų, jaukių, nepaprastai skanių ir, svarbiausia, lengvai iškepamų. Vienos mėgstamiausių yra mielinės Velykų pynutės. Bertos močiutė jas kepdavo su aguonomis, mama mėgsta su lengvu cukraus pudros glajumi.

Na o jai patinka žaismingesnė jų improvizacija – su šokoladiniais saldainiais ir spalvotais pabarstukais. Tai pynutės, kurios gardžiausios ką tik iškeptos, vos tik ištrauktos iš orkaitės. Be galo minkštos ir purios viduje, o išorėje – lengvai apskrudusios.

Jums reikės

  • 4 puodeliai  Malsena “Karališkų” kvietinių miltų;
  • 7 g sausų mielių;
  • 100 g sviesto;
  • 1 puodelis pieno;
  • ½ puodelio cukraus;
  • 2 kiaušiniai;
  • Šiek tiek spalvotų pabarstukų;
  • Keli spalvoti šokoladiniai saldainiai.

Paruošimas

  1. Pirmiausia, ruošiame tešlą. Į puodą supilame pieną bei sudedame sviestą – ant nedidelės kaitros vis pamaišant išlydome sviestą piene.
  2. Į dubenį beriame 2 puodelius miltų, mieles, cukrų, taip pat įmušame kiaušinius bei supilame pieno bei sviesto mišinį. Išmaišome.
  3. Į tešlą supilame likusius miltus, gerai išmaišome ir minkome. Minkome ilgiau, kad tešla taptų elastinga ir minkšta.
  4. Išminkius tešlą, iš jos formuojame kamuolį ir dedame jį į dubenį. Uždengiame rankšluostuku ir paliekame valandai kitai, kad tešla iškiltų.
  5. Iškilusią tešlą padaliname į šešias – aštuonias dalis. Kiekvieną dalį padaliname dar perpus.
  6. Iš į dvi dalis padalintų tešlos dalių suformuojame 25 – 30 cm ilgio volelius. Juos supiname į pynę ir suformuojame apskritimą.
  7. Paruoštas pynes ištepame kiaušinio plakiniu, dedame ant jų po kelis šokoladinius saldainius ir pagardiname pabarstukais.
  8. Paruoštas pynes kepame 190 laipsnių orkaitėje apie 15 – 20 min., kol pynės pradės lengvai apskrusti.
DSC_4537 DSC_4579 DSC_4582

DSC_4585 (1) DSC_4617 (1) Mielinės Velykų pynutės

Susiję produktai:

Komentarai