Mėtiniai keksiukai su matcha | Malsena Mėtiniai keksiukai su matcha | Malsena
LT
EN

Receptai

Mėtiniai keksiukai su matcha

Mėtiniai keksiukai su matcha bus puiki puošmena-staigmena kiekvienam šventiniam stalui. 🍃🧁

Jums reikės
  • 2 kiaušinių
  • 85 g cukraus
  • 40 ml augalinio aliejaus
  • 40 ml pieno arba vandens
  • pusės šaukštelio kepimo miltelių
  • 110 g aukščiausios rūšies „Malsena“ kvietinių miltų
  • Žiupsnelio druskos
  • šaukštelio matcha arbatos miltelių
  • saujos mėtų lapelių

Paruošimas

  1. Orkaitę įkaitinti iki 180 °C temperatūros. Silikoninę keksiukų formelę rekomenduojama ištepti aliejumi arba įkloti popierines formeles. Sukapokite mėtų lapelius kuo smulkiau arba sugrūskite trintuvėje.
  2. Į dubenį įmuškite kiaušinius ir suberkite cukrų. Plakite elektriniu plaktuvu iki purios masės, kol cukrus ištirps.
  3. Supilkite aliejų ir vėl išplakite iki vientisos masės. Supilkite pieną arba vandenį, suberkite matcha miltelius bei smulkiai sukapotus mėtų lapelius. Išmaišykite iki vientisos masės.
  4. Kitame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir žiupsnelį druskos.
  5. Miltų mišinį suberkite į dubenį su plakiniu. Lengvai išmaišykite, kol neliks sausų miltų. Nepermaišykite. Masė turi būti netirštos grietinės konsistencijos.
  6. Paskirstykite paruoštą tešlą į keksiukų formeles, užpildydami maždaug 2/3 jų tūrio. Iki formelės viršaus turi likti ne mažiau 1,5–2 cm.
  7. Keksiukus kepkite apie 22–25 minutes orkaitės viduryje.
  8. Iškepusius keksiukus su formele išimkite iš orkaitės. Perkelkite ant grotelių ir atvėsinkite formelėje.
  9. Dekoruokite cukraus pudra, glajumi, pabarstukais.

Skanaus!

IMG_0020 IMG_0014 IMG_0022

Susiję produktai:

Komentarai