Makaronai su ypatingu moliūgų padažu | Malsena Makaronai su ypatingu moliūgų padažu | Malsena
LT
EN

Receptai

Makaronai su ypatingu moliūgų padažu

Rudeniškas „Virtuvės mitų griovėjai“ lyderio Alfo Ivanausko Malsena kietųjų kviečių makaronų caserecce receptas.

Receptas tiems, kurie mėgsta valgyti skaniai, bet truputį tingi gaminti. Skanus, kad net neatsivalgomas. tobulai tiks tiems, kurie mėgsta jaukų švelnaus skonio padažą ir makaronus.

Jums reikės

½ kg moliūgo

8 šaukštų alyvuogių aliejaus

1 vidutinio svogūno

2–3 česnako skiltelių

400 g MALSENA kietųjų kviečių miltų makaronų „Caserecce“

½ saujos moliūgų sėklų

½ ekologiško sultinio kubelio su Provanso žolelėmis

1 apelsino

2 šaukštų sviesto

Žiupsnelio kalendros

2 buratų

Žiupsnelio citrinos žievelės

Keleto mėtos lapelių

Granatų sėklų (patiekti)

8 riekelių kvietinės duonos su moliūgų sėklomis (patiekti)

Žiupsnelio druskos

Žiupsnelio juodųjų pipirų

Paruošimas

  1. Moliūgą supjaustykite kubeliais.
  2. Į keptuvę berkite moliūgo gabaliukus ir juos pakepinkite. Įpilkite aliejaus. Kepinkite iš visų pusių.
  3. Svogūną ir česnaką nulupkite bei supjaustykite. Berkite į keptuvę, kurioje kepa moliūgas. Įpilkite aliejaus.
  4. Išvirkite MALSENA kietųjų kviečių miltų makaronus „Caserecce“ pasūdytame vandenyje, kaip nurodyta ant pakuotės.
  5. Į naują keptuvę dėkite moliūgų sėklų. Pakepinkite ir įberkite druskos.
  6. Ant moliūgo gabalėlių berkite juodųjų pipirų, dėkite ekologišką sultinio kubelį su Provanso žolelėmis, išspauskite apelsino sulčių. Išmaišykite ir viską patroškinkite.
  7. Baigiant moliūgui troškintis, sudėkite sviestą, berkite kalendros.
  8. Pusę moliūgų ir šiek tiek vandens, iš verdančių makaronų, sutrinkite trintuvu iki vientisos
  9. kreminės masės. Tada padažą supilkite atgal į keptuvę su likusiais moliūgais, šiek tiek pakaitinkite ir maišykite.
  10. Išvirusius makaronus nukoškite ir suberkite į keptuvę su padažu. Dar minutę pakaitinkite.
  11. Dėkite makaronus į dubenį, ant viršaus – buratą, įtarkuokite citrinos žievelės, papuoškite šviežiomis mėtomis, užberkite juodųjų pipirų, kepintų moliūgų sėklų bei pilkite šlakelį alyvuogių aliejaus. Galite paskaninti granatų sėklomis.
  12. Patiekite su kvietine duona, galite ją paskrudinti.

 

PATARIMAI

Italai mėgsta pabaigti makaronus su padažu pasitelkiant šviesią duoną. Ją tiesiog išdažydami padažą. Pabandykite ir Jūs

Malsena kietųjų kviečių makaronai su moliūgų padažu pagal VMG

 VMG nuotrauka

4779028202449 MALSENA kietagrūdžių kviečių makaronai CASERECCE 400 g

Susiję produktai:

Komentarai