Makaronai su moliūgų padažu, riešutais ir duonos trupiniais | Malsena Makaronai su moliūgų padažu, riešutais ir duonos trupiniais | Malsena
LT
EN

Receptai

Makaronai su moliūgų padažu, riešutais ir duonos trupiniais

Malsena kietųjų kviečių makaronai linguine su moliūgų padažu, riešutais ir duonos trupiniais yra tobulas maisto tinklaraštininkės „Dar kasnelį“  receptas rudens sezonui pažymėti.
Keptų moliūgų padažas švelnus ir puikiai tinka ilgiems linguine makaronams. Skrudinti graikiniai riešutai ir ruginės duonos trupiniai suteikia malonaus traškumo ir subalansuoja skonį.

🍝

Jums reikės
  • 250 g moliūgo (geriausia sviestinio)
  • 180 g „Malsena“ kietagrūdžių kviečių ilgųjų makaronų linguine
  • 3 skiltelių česnako
  • 1,5 riekės ruginės duonos
  • 30 g graikinių riešutų
  • 50 ml liesos grietinėlės

 

  • 40 g kietojo sūrio
  • 1/2 a.š. džiovintų petražolių
  • 1/2 a.š. džiovinto čiobrelio
  • Druskos ir juodųjų pipirų
  • Ypač tyro alyvuogių aliejaus

 

Paruošimas

Recepto autorės patarimai
  1. Virti tikrai dideliame sūraus vandens kiekyje, kad makaronai turėtų pakankamai erdvės, virdami laisvai judėtų. Aliejaus pilti nereikia – svarbiausia, kad pakaktų vandens. Galite sykį pamaišyti šaukštu, kad nekibtų prie dugno ir to pakaks.
  2. Pasirinkti kokybiškus makaronus. Tai tikrai svarbi taisyklė. Tradiciškai Italijoje pasta gaminama bronzinėmis formomis. Jos „pašiaušia“ paviršių, suteikia šiurkštumo, dėl kurio makaronai puikiai sugeria padažą. Būtent taip Lietuvoje gaminami Malsena kietagrūdžių kviečių makaronai. Man patiko, kad verdami jie nesukrenta, netyžta, nesulimpa. Džiugu, kad itališkos pastos gaminimo tradicijos atsispindi lietuviškoje produkcijoje.
  3. Kietagrūdžių kviečių makaronai – puikus baltymų ir skaidulinių medžiagų šaltinis, bet tik tada, kai jie nepervirti! Makaronai turi likti kietoki, kramtomi. Aš paprastai verdu kiek trumpiau, nei nurodyta ant pakuotės, ypač jei makaronus dedu į keptuvėje kunkuliuojantį padažą.

 

Nepamirškite paprastų gaminimo taisyklių, pasirinkite tinkamus makaronus ir pavyks labai puikus patiekalas. O dabar, keliaujam prie recepto!

  1. Moliūgą supjaustykite kubeliais. Moliūgo kubelius ir nuluptas česnako skilteles sudėkite į kepimo popieriumi išklotą kepimo formą, apibarstykite druska, pipirais, džiovintu čiobreliu ir petražolėmis. Apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir kepkite iki 200 °C įkaitintoje orkaitėje apie 20-30 min. Česnakus atidėkite. Moliūgus sumaišykite su nedideliu kiekiu vandens ir smulkintuvu arba blenderiu sutrinkite į tyrę.
  2. Graikinius riešutus pasmulkinkite ir apkepkite sausoje keptuvėje.
  3. Duoną palaužykite ir susmulkinkite elektriniu smulkintuvu iki smulkių trupinių. Apkepkite su alyvuogių aliejumi įkaitintoje keptuvėje, kol trupiniai taps traškūs. Atidėkite.
  4. Makaronus išvirkite sūdytame vandenyje (jie turi likti šiek tiek kietoki – al dente). Pasilikite apie pusę puodelio vandens, kuriame virė makaronai, ir makaronus nupilkite.
  5. Į švelniai įkaitintą keptuvę įspauskite keptas česnako skilteles. Po minutės supilkite moliūgų tyrę, pagal skonį įberkite druskos, pipirų ir kaitinkite, kol sušils. Supilkite grietinėlę. Suberkite kietąjį sūrį. Pagal poreikį atskieskite vandeniu, kuriame virė makaronai (viso vandens neprireiks). Galiausiai sudėkite makaronus, graikinius riešutus ir gerai išmaišykite.
  6. Patiekite apibarstę duonos trupiniais ir pagardinę juodaisiais pipirais.

 

Malsena kietųjų kviečių linguine makaronai

4779028202425 MALSENA kietagrūdžių kviečių makaronai LINGUINE 400 g

Susiję produktai:

Komentarai