Makaronai su kopūstais ir šonine | Malsena Makaronai su kopūstais ir šonine | Malsena
LT
EN

Receptai

Makaronai su kopūstais ir šonine

Jeigu manote, kad makaronų patiekalu nustebinti neįmanoma, gaminkite pagal šį originalų  „Virtuvės mitų griovėjai“ lyderio Alfo Ivanausko receptą – Malsena kietųjų kviečių linguine makaronai su kopūstais ir šonine.

Jums reikės
  • 300 g kopūsto
  • ½ didelės morkos
  • 1 vidutinio svogūno
  • 6 šaukštų aliejaus (kepti)
  • Žiupsnelio kmynų
  • ½ šaukštelio kalendros
  • 1 daržovių sultinio kubelio
  • ½ stiklinės vandens
  • 200 g MALSENA kietagrūdžių kviečių ilgųjų makaronų „Linguine“
  • 100 g karšto arba šalto rūkymo šoninės
  • 2 česnako skiltelių
  • 1 stiklinės baltojo sauso nealkoholinio vyno
  • 1 saujos petražolių
  • 1–2 šaukštų tarkuoto parmezano sūrio
  • Žiupsnelio druskos

Paruošimas

  1. Susmulkinkite kopūstą, jį sumaigykite rankomis, kad kopūstas išskirtų sultis ir greičiau iškeptų. Morką sutarkuokite. Supjaustykite svogūną vidutinio dydžio gabaliukais.
  2. Į keptuvę pilkite aliejų, sudėkite svogūnus, kai jie šiek tiek suminkštės, dėkite kopūstus ir morkas. Suberkite kmynus, kalendrą, dėkite daržovių sultinio kubelį. Viską troškinkite, kai kopūstai šiek tiek karamelizuosis, pilkite vandens, išmaišykite ir kaitinkite.
  3. Sudėkite makaronus į puodą su vandeniu, berkite druskos ir virkite tiek minučių, kiek parašyta ant pakuotės.
  4. Šoninę supjaustykite pailgomis juostelėmis arba kubeliais. Susmulkinkite česnaką.
  5. Į kitą keptuvę suberkite šoninę, apkepinkite ją. Berkite česnaką ir išjunkite kaitrą, viską išmaišykite.
  6. Į kopūstų keptuvę pilkite ½ stiklinės baltojo nealkoholinio vyno, išmaišykite ir kaitinkite. Kai vynas nugaruos, pilkite likusią stiklinę vyno, sumažinkite kaitrą ir vėl troškinkite.
  7. Apkepusią šoninę su česnakais suberkite į troškinamus kopūstus, išmaišykite ir nedidelėje kaitroje pakaitinkite.
  8. Petražoles susmulkinkite ir berkite ant kopūstų. Išmaišykite.
  9. Kopūstus išmaišykite su makaronais. Serviruokite dubenėliuose ir užberkite parmezano sūrio.

 

PATARIMAI:

  • Apkepinti kopūstą galite inde, kuriame jums patogiau. Galite naudoti ir puodą, ir keptuvę.
  • Nealkoholinį vyną galite keisti: paprastu vynu, sidru, sultiniu, raudonu vynu (tačiau jis gali suteikti nelabai gražią spalvą).
Makaronai su kopūstais ir šonine
4779028202425 MALSENA kietagrūdžių kviečių makaronai LINGUINE 400 g

Susiję produktai:

Komentarai