Jeigu manote, kad makaronų patiekalu nustebinti neįmanoma, gaminkite pagal šį originalų „Virtuvės mitų griovėjai“ lyderio Alfo Ivanausko receptą – Malsena kietųjų kviečių linguine makaronai su kopūstais ir šonine.
Jums reikės
300 g kopūsto
½ didelės morkos
1 vidutinio svogūno
6 šaukštų aliejaus (kepti)
Žiupsnelio kmynų
½ šaukštelio kalendros
1 daržovių sultinio kubelio
½ stiklinės vandens
200 g MALSENA kietagrūdžių kviečių ilgųjų makaronų „Linguine“
100 g karšto arba šalto rūkymo šoninės
2 česnako skiltelių
1 stiklinės baltojo sauso nealkoholinio vyno
1 saujos petražolių
1–2 šaukštų tarkuoto parmezano sūrio
Žiupsnelio druskos
Paruošimas
Susmulkinkite kopūstą, jį sumaigykite rankomis, kad kopūstas išskirtų sultis ir greičiau iškeptų. Morką sutarkuokite. Supjaustykite svogūną vidutinio dydžio gabaliukais.
Į keptuvę pilkite aliejų, sudėkite svogūnus, kai jie šiek tiek suminkštės, dėkite kopūstus ir morkas. Suberkite kmynus, kalendrą, dėkite daržovių sultinio kubelį. Viską troškinkite, kai kopūstai šiek tiek karamelizuosis, pilkite vandens, išmaišykite ir kaitinkite.
Sudėkite makaronus į puodą su vandeniu, berkite druskos ir virkite tiek minučių, kiek parašyta ant pakuotės.
Šoninę supjaustykite pailgomis juostelėmis arba kubeliais. Susmulkinkite česnaką.
Į kitą keptuvę suberkite šoninę, apkepinkite ją. Berkite česnaką ir išjunkite kaitrą, viską išmaišykite.
Į kopūstų keptuvę pilkite ½ stiklinės baltojo nealkoholinio vyno, išmaišykite ir kaitinkite. Kai vynas nugaruos, pilkite likusią stiklinę vyno, sumažinkite kaitrą ir vėl troškinkite.
Apkepusią šoninę su česnakais suberkite į troškinamus kopūstus, išmaišykite ir nedidelėje kaitroje pakaitinkite.
Petražoles susmulkinkite ir berkite ant kopūstų. Išmaišykite.
Kopūstus išmaišykite su makaronais. Serviruokite dubenėliuose ir užberkite parmezano sūrio.
PATARIMAI:
Apkepinti kopūstą galite inde, kuriame jums patogiau. Galite naudoti ir puodą, ir keptuvę.
Nealkoholinį vyną galite keisti: paprastu vynu, sidru, sultiniu, raudonu vynu (tačiau jis gali suteikti nelabai gražią spalvą).
Informuojame, kad šioje interneto svetainėje yra naudojami slapukai. Paspaudę mygtuką Sutinku arba naršydami toliau patvirtinsite savo sutikimą dėl slapukų naudojimo. Bet kada galėsite atšaukti savo sutikimą pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Detalesnė informacija pateikiama privatumo politikoje.
Turite klausimų? Parašykite mums!
Plačiau:
Sekite naujienas:
Informuojame, kad šioje interneto svetainėje yra naudojami slapukai. Paspaudę mygtuką Sutinku arba naršydami toliau patvirtinsite savo sutikimą dėl slapukų naudojimo. Bet kada galėsite atšaukti savo sutikimą pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Detalesnė informacija pateikiama privatumo politikoje.
Sutinku