Kriaušių ir imbiero pyragas | Malsena Kriaušių ir imbiero pyragas | Malsena
LT
EN

Receptai

Kriaušių ir imbiero pyragas

Gabalėlis gardumo, kuriam sunku atsispirti…

Jums reikės:

4 minkštų ir sultingų kriaušių;

šaukšto tarkuoto šviežio imbiero;

75 g sviesto;

150 g rudojo cukraus;

2 kiaušinių;

150 ml natūralaus jogurto;

stiklinės EKSTRA kvietinių miltų

 

pusės stiklinės (apie 40 g) kviečių gemalų;

didelės saujos kapotų migdolų (apie 50 g);

2 šaukštelių kepimo miltelių;

druskos;

šaukšto sezamo sėklų.

Paruošimas

  1. Orkaitę įkaitiname iki 175 °C.
  2. Kriaušes nulupame ir supjaustome skiltelėmis. Jas sudedame į dubenį ir sumaišome su imbieru.
  3. Kambario temperatūros sviestą ištriname su ruduoju cukrumi, įmušame kiaušinius ir plakame kol masė taps balkšva. Sudedame jogurtą ir dar kartą išplakame.
  4. Atskirame inde sumaišome miltus, kviečių gemalus, žiupsnelį druskos ir kepimo miltelius. Miltus ir kapotus riešutus suberiame į plakinį ir dar kartą išmaišome.
  5. Kepimo skardą ištepame sviestu, pabarstome sezamo sėklomis (nebūtinai). Į skardą sukrečiame pusę tešlos, sudedame kriaušes, ant viršaus supilame likusią tešlą ir išlyginame paviršių.
  6. Kepame orkaitėje maždaug 40–50 minučių.

 

Skanaus!

Susiję produktai:

Komentarai