KitchenJulie citrininis keksas be pieno produktų | Malsena KitchenJulie citrininis keksas be pieno produktų | Malsena
LT
EN

Receptai

KitchenJulie citrininis keksas be pieno produktų

Artėjant gražiausiai pavasario šventei Velykoms, siūlome išbandyti KitchenJulie citrininį keksą be pieno produktų! Šis keksas su karamelizuotais migdolais neabejotinai taps Jūsų šventinio stalo puošmena ir pasididžiavimu!

Tešlai

  • 5 kiaušiniai
  • 100 g nerafinuoto rudojo cukranendrių cukraus
  • 75 g kokosų palmių cukraus
  • 160 ml citrinos sulčių
  • 240 g „Malsenos“ šviesių speltų kviečių miltų
  • 1 a.š. kepimo miltelių
  • 1 a.š. vanilės ekstrakto
  • 120 ml kokosų aliejaus, ištirpdyto
  • 70 g maltų migdolų
  • 50 g aguonų sėklų
  • Žiupsnis druskos

Glaistui

  • 120ml citrinos sulčių
  • nerafinuoto rudojo ir/arba balto cukraus pudra

Papuošimui

  • Kelios didelės saujos migdolų
  • Pora valgomų šaukštų klevų sirupo
  • Dosnus žiupsnis jūros druskos

Kepimo forma

Apvali kepimo forma: 20 – 22cm skersmens. Kepant didesnėje kepimo formoje pyragas bus plokštesnis, o jo kepimo laikas, taip pat kaip ir naudojant kekso formą – trumpesnis.

Šią tešlą taip pat galima kepti kekso formoje, tik tokiu atveju sutrumpės kepimo laikas, pradėkite tikrinti po 35 – 40 minučių.

 

 

Paruošimas

Kiaušinius išplakti su cukrumi iki kol padvigubės. Atskirai sumaišyti miltus su maltais migdolais, druska bei kepimo milteliais. Į kiaušinių masę supilti kokosų aliejų, vanilę, aguonas bei citrinų sultis ir atsargiais švelniais judesiais išmaišyti. Įmaišyti miltų masę.

Tešlą supilti į aliejumi išteptą apvalią kepimo formą. Pašauti į 180 C orkaitę (arba 160 C konvekcinėje su ventiliatoriumi) ir kepti apie 50 minučių arba kol į tešlą įbestas ir ištrauktas pagaliukas bus su vos keliais trupiniais, bet ne šlapias. Iškepusį ir atvėsusį pyragą sulaistyti 80 ml citrusų sulčių iš abiejų pusių.

Su likusiomis sultimis paruošti glaistą, kuriam galima naudoti arba nerafinuoto rudojo cukraus pudra (tai jums padės padaryti galingas mikseris) ir/arba balto cukraus pudrą. Į sultis maišyti tiek cukraus pudros, kol gausis tirštas glaistas. Juo apipilti keksą ir leisti apdžiūti. Su ruduoju cukrumi paruoštas glaistas bus rusvas, o su įprasta cukraus pudra – baltas.

Migdolus nuplaukite nuo nešvarumų ir pakepinkite sausoje keptuvėje arba orkaitėje kol taps kvapnūs ir paruduos. Apipilkite klevų sirupu ir užberkite jūros druskos, maišydami pakaitinkite dar porą minučių, kol sirupas sukietės. Migdolus perkelkite ant kepimo popieriaus arba lėkštutės ir leiskite atvėsti. Paragaukite kol dar šilti – jei trūksta druskos, pasūdykite šiek tiek daugiau. Migdolais pyragą puoškite kol glaistas neišdžiūvęs, kad priliptų.

Skanaus!

Susiję produktai:

Komentarai