Kietagrūdžių kviečių miltų GRISSINI lazdelės | Malsena Kietagrūdžių kviečių miltų GRISSINI lazdelės | Malsena
LT
EN

Receptai

Kietagrūdžių kviečių miltų GRISSINI lazdelės

Virtuvės šefas Federico Meschino „Malsenos“ Kepimo akademijos mokiniams parodė kaip paruošti gardžias „grissini“ duonos lazdeles, kuriomis galės mėgautis tiek sūrių užkandžių mėgėjai, tiek smaližiai.

Jums reikės
  • 400 g „Malsena“ „Durum” kietagrūdžių kvietinių miltų
  • 5 g druskos
  • 200g šilto vandens
  • 1 valgomasis šaukštas cukraus
  • 3 g sausų mielių
  • 40 g tyro alyvuogių aliejaus

Paruošimas

  1. Į didesnį dubenį suberkite miltus, cukrų, įmaišykite alyvuogių aliejaus, įpilkite šilto vandens bei žiupsnelį druskos. Rankomis minkykite tešlą tol, kol ji taps vientisa. Palikite pastovėti apie 90 minučių.
  1. Paviršių ant kurio minkysite tešlą pabarstykite miltais, bei suformuokite stačiakampio formos „blyną“. Apšlakstykite bei ištepkite alyvuogių aliejumi, pabarstykite miltais bei leiskite pastovėti apie 10 minučių.
  1. Tešlą supjaustykite 5 centimetrų pločio juostelėmis. Kiekvieną juostelę paimkite į rankas ir formuokite spiralę – vieną ranką sukant prieš laikrodžio, kitą – pagal laikrodžio rodyklę.
  1. Suformuotas juosteles dėkite į orkaitę ir kepkite 150 laipsnių temperatūroje apie 40 minučių.
  1. Atkreipkite dėmesį, kad duonos lazdelės smarkiai neparuduotų. Išėmus lazdeles pabarstykite druska. Prieš valgant „grissini“, palaukite apie 10 minučių, leiskite joms atvėsti.

Skanaukite kartu su prosciutto kumpiu ar kreminiu šokoladu, skanaus!

Kietagrūdžių kvietinių miltų grissini lazdelių recepto video

Federico Meschino kietagrūdžių kviečių miltų grissini lazdelės

Susiję produktai:

Komentarai