Makaronai su voveraitėmis ir jaunomis morkomis | Malsena Makaronai su voveraitėmis ir jaunomis morkomis | Malsena
LT
EN

Receptai

Makaronai su voveraitėmis ir jaunomis morkomis

Ar makaronai – tai būtinai tik itališkas patiekalas? Tikrai ne! Maisto tinklaraštininkė ir kulinarinių knygų autorė Renata Ničajienė įsitikinusi – lietuvių virtuvėje gausu ingredientų, tobulai tinkančių makaronams. Pristatome net tris makaronų lietuviškai interpretacijas, pirmoji jų – makaronai su voveraitėmis ir jaunomis morkomis.

2 asmenims reikės:

 

  • keleto svogūnų laiškų
  • 1 česnako skiltelės
  • kelių šakelių šviežių čiobrelių
  • druskos ir maltų juodųjų pipirų pagal skonį

Paruošimas

  1. Morkas nuplaukite, jei jos jaunos galite neskusti. Nedideles morkas supjaustykite išilgai plonomis juostelėmis.
  2. Sūriame vandenyje išvirkite makaronus pagal instrukciją ant pakelio. Iki makaronų virimo pabaigos likus 3-4 minutėms suberkite kartu apvirti ir morkas.
  3. Voveraites nuplaukite. Keptuvėje pakepinkite šoninės kubelius, suberkite grybus kartu su kapotu česnaku ir pjaustytais svogūnų laiškais, čiobreliais. Kepkite kol voveraitės nugaruos savo sultyse.
  4. Išvirusius makaronus su morkomis nukoškite ir suberkite į keptuvę su voveraitėmis. Gerai išmaišykite ir dėkite į lėkštes.

Susiję produktai:

Komentarai