Makaronai su šviežiais burokėliais ir rūkytu varškės sūriu | Malsena Makaronai su šviežiais burokėliais ir rūkytu varškės sūriu | Malsena
LT
EN

Receptai

Makaronai su šviežiais burokėliais ir rūkytu varškės sūriu

Ar makaronai – tai būtinai tik itališkas patiekalas? Tikrai ne! Maisto tinklaraštininkė ir kulinarinių knygų autorė Renata Ničajienė įsitikinusi – lietuvių virtuvėje gausu ingredientų, tobulai tinkančių makaronams. Pristatome net tris makaronų lietuviškai interpretacijas, antroji – makaronai su šviežiais burokėliais ir rūkytu varškės sūriu.

2 asmenims reikės:

 

  • 2 šaukštų kokybiško balzaminio acto
  • 100 g rūkyto varškės sūrio
  • 50 g skrudintų lazdynų riešutų
  • druskos ir maltų juodųjų pipirų pagal skonį
  • alyvuogių aliejaus kepimui

Paruošimas

  1. Sūriame vandenyje išvirkite makaronus pagal instrukciją ant pakelio. Burokėlius gerai nuplaukite, jei jie jauni, galite ir nelupti. Burokėlius supjaustykite nedideliais kubeliais.
  2. Keptuvėje ant alyvuogių aliejaus apkepkite pjaustytus burokėlius. Kai jie apkeps įpilkite šiek tiek vandens iš puodo, kuriame verda makaronai, ir trumpai burokėlius patroškinkite, kol suminkštės. Kai vanduo nugaruos suberkite kapotus česnakus ir svogūnų laiškus, lengvai apkepkite ir supilkite balzaminį actą, užvirkite, gardinkite druska, pipirais. Nukelkite nuo ugnies. Suberkite smulkiai pjaustytą rūkytą varškės sūrį, išmaišykite ir palikite šiltai.
  3. Makaronus nukoškite ir suberkite į keptuvę su burokėliais bei sūriu. Gerai išmaišykite bei dėkite į lėkštes. Apibarstykite likusiu sūriu ir kepintais lazdynų riešutais.

Susiję produktai:

Komentarai