Kapotų avižų rizotas su moliūgais | Malsena Kapotų avižų rizotas su moliūgais | Malsena
LT
EN

Receptai

Kapotų avižų rizotas su moliūgais

Rudeninė kremiška naujovė tavo lėkštėje

Norisi kažko šilto, jaukaus, sveiko, bet nesinori įprastos košės? Išbandykite – viso grūdo kapotų avižų rizotas su moliūgais ir žolelėmis.

Jums reikės
  • 2 valg. šaukštai  alyvuogių aliejaus;
  • 1 vidutinė raudonoji svogūno galvutė, smulkiai supjaustyta;
  • 1 mažas moliūgas (apie 700g), nulupkite ir supjaustykite maždaug 1 cm kubeliais;
  • 1 arbat. šaukštelis druskos;
  • Žiupsnelis raudonosios paprikos miltelių;
  • 4 skiltelės česnako, smulkintos;
  • 240 g viso grūdo kapotų avižų;
  • smulkinto kale kopūsto ar kitų pageidaujamų žalumynų;
  • Apie 1500 ml vandens;
  • 75 g. šviežiai tarkuoto kietojo sūrio;
  • 30 g. sviesto;
  • 1 valg. šaukštas citrinos sulčių
  • Šviežiai malti juodieji pipirai pagal skonį

Paruošimas

  1. Vidutinio dydžio puode (ar keptuvėje su dangčiu) įkaitinkite alyvuogių aliejų. Įdėkite svogūną, moliūgo kubelius ir pagardinkite druska bei paprikos milteliais. Kepkite apie 8-10 min., maišydami, kol svogūnas taps permatomas ir moliūgas — iš dalies minkštas.
  2. Įdėkite smulkintą česnaką, gerai išmaišykite. Tada suberkite avižas ir žalumynus, kepkite, dažnai maišydami, kol kale kopūstas beveik susileis (~ 2 min.). Įpilkite vandens, oir pakaitinkite ~ 1–2 min. maišydami.
  3. Supilkite likusį vandenį ir Uždėkite dangtį ir padidinkite kaitinimą iki virimo. Kai užvirs, sumažinkite kaitrumą iki vidutinio-silpno ir virkite, kartais pamaišydami, kol masė taps tiršta ir kreminė — apie 20–30 min. Jei reikia, ilgiau maišykite, kad nepridegtų apačioje.
  4. Išjungus kaitinimą, įmaišykite sūrį, sviestą, citrinos sultis ir pabarstykite juodųjų pipirų. Leiskite „rizotui“ pastovėti ~ 5 min.
  5. Patiekdami, paragaukite – galite pridėti papildomos druskosir pipirų. Pateikite porcijomis dubenėse.
avižų rizotas su moliūgais avižų rizotas su moliūgais

Susiję produktai:

Komentarai