Kalėdinis keksiukų vainikas | Malsena Kalėdinis keksiukų vainikas | Malsena
LT
EN

Receptai

Kalėdinis keksiukų vainikas

Kalėdinis vainikas gali būti ir toks – iš pasakiškai atrodančių keksiukų! O iškepti tobulus skanumynus jums padės mūsų Self-raising miltai, kurių dėka kepiniai visada iškyla puikiai! Pradžiuginkite draugus ir artimuosius bei papuoškite Kalėdinį stalą – Kalėdiniu keksiukų vainiku.

Keksiukams:

Išeis 32 keksiukai

600 g EKSTRA miltų;

10 kiaušinių;

400 g sviesto;

300 g cukraus;

20 g vanilinio cukraus.

 

Glajui:

2 kiaušinių baltymų;

500 g cukraus pudros;

1 a. š. citrinos sulčių;

Žalios spalvos maistinių dažų.

Paruošimas

Kepame keksiukus
  1. Sviestą pašildykite, bet neištirpinkite. Cukrų sumaišykite su vaniliniu cukrumi, tuomet išplakite su sviestu iki tol, kol masė taps baltos spalvos.
    Į sviestą sudėkite kiaušinius ir plakite, kol masė taps vientisa.
  2. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir suberkite į kiaušinio – sviesto masę. Viską gerai išmaišykite ir sudėkite į keksiukų formeles.
  3. Į keksiukų masę galima įberti razinų, riešutų, cukatų (po 50 g), tokiu atveju reikia berti mažiau miltų į pačią tešlą (berti 250 g).
  4. Keksiukus kepti 190 ⁰C apie 20-25 min.
Glajus
  1. Išplakite kiaušinių baltymus iki standžių putų, suberkite pudrą ir plakite, kol masė taps vientisa. Įpilkite citrinos sulčių.
  2. Nedidelį kiekį maistinių dažų ištirpinkite vandenyje (1 a. š.) ir supilkite į baltymų masę, išmaišykite, jei spalva per šviesi, pakartokit.
  3. Sudėkite glajų į konditerinį maišelį su žvaigždutės formos antgaliu ir papuoškite keksiukus.

 

Skanaus!

Susiję produktai:

Komentarai