Indiškas vištienos plovas „biryani“ | Malsena Indiškas vištienos plovas „biryani“ | Malsena
LT
EN

Receptai

Indiškas vištienos plovas „biryani“

„Iš pirmo žvilgsnio šis patiekalas gali pasirodyti kaip mums įprastas plovas, tačiau neapsigaukite, nes indiški prieskoniai jam suteikia visai kitą charakterį! Tradicinis „biryani“ gaminamas tik su basmati ryžiais, kurie pasižymi lengvu riešutiniu poskoniu ir išvirę nesulimpa“, – tikina recepto ir tinklaraščio „Maisto kelionės“ autorius Mantas Janavičius

Jums reikės:
  • 500 g vištienos blauzdelių (su kaulais ir oda)
  • 200 g basmati ryžių
  • 1 svogūno
  • kelių šakelių smulkintos mėtos
  • 1 čili pipiro
  • 80 ml jogurto
  • 1 a. š. čili miltelių
  • 1,5 v. š. garam masala prieskonių
  • 700 ml vandens
  • šiek tiek druskos ir pipirų
  • 4 česnako skiltelių
  • imbiero (2-3 cm gabalėlio)
  • 1/4 a. š. ciberžolės
  • 1 lauro lapo
  • 6 gvazdikėlių
  • 1 v. š. cinamono
  • 2 v. š. sviesto ar aliejaus
  • 1 a. š. kumino sėklų
  • 30 g razinų
  • 30 g anakardžių

Paruošimas

  1. Marinuojame vištieną: sumaišome smulkintas česnako skilteles su tarkuotu imbieru, žiupsneliu druskos, ciberžole, garam masala, maltu čili. Blauzdeles perpjauname išilgai tarp kaulų, sudedame į marinatą ir paliekame pasimarinuoti bent 1 valandą (arba per naktį).
  2. Ryžius užmerkiame vandenyje ir palaikome 30 min. Po to nukošiame.
  3. Puode ant vidutinės kaitros ištirpiname 2 šaukštus sviesto arba aliejaus. Sudedame lauro lapą, gvazdikėlius, cinamoną, kumino sėklas. Pakepiname, kad atsiskleistų aromatai. Po 3-4 min. sudedame pusžiedžiais pjaustytą svogūną ir kepame, kol lengvai paruduoja. Sudedame vištieną, apkepame. Dedame 60 ml natūralaus jogurto, smulkintus mėtos lapelius, čili pipirą, 1 a. š. garam masala prieskonių, 1 a. š. malto čili, šiek tiek druskos. Viską labai gerai išmaišome ir tolygiai paskleidžiame puodo dugne.
  4. Ant viršaus sudedame nusausintus ryžius, pilame 700 ml vandens ir pusę šaukštelio druskos. Galiausiai pabarstome šiek tiek smulkintos mėtos.
  5. Atskiroje keptuvėje ant šlakelio aliejaus 30 sekundžių paskrudiname razinas bei anakardžius, nusausiname juos ant popierinio rankšluosčio ir sudedame ant biryani viršaus. Puodą uždengiame dangčiu, sumažiname kaitrą ir verdame 25 minutes. Po to uždengę palaikome dar 10 min. Patiekiame su daržovių salotomis ir jogurtiniu padažu.

Susiję produktai:

Komentarai