Grikių miltų apkepas su špinatais | Malsena Grikių miltų apkepas su špinatais | Malsena
LT
EN

Receptai

Grikių miltų apkepas su špinatais

Neseniai pristatėme naujieną – grikių miltus. Su džiaugsmu dalinamės dar vienu receptu, puikiai tiksiančių šiems miltams.

Sudėtis

120 g sviesto,;

1 v. š. aliejaus;

3 v. š. vandens;

Pusė a. š. druskos;

1 v. š. cukraus;

100 g grikių miltų;

50 g kvietinių;

1 svogūnas

100 g špinatų;

150 g Mascarponės (arba Rikotos) sūrio;

2 pomidorai;

3 kiaušiniai;

250 ml grietinėlės;

1 a. š. juodųjų pipirų;

1 a. š. muskato;

150 g kieto fermentinio sūrio.

Paruošimas

Įkaitiname orkaitę iki 180 °C temperatūros.

Paruošiame pyrago tešlą: į dubenį sudedame sviestą, supilame aliejų, vandenį, suberiame druską ir cukrų.
Pakaitiname dubenį mikrobangų krosnelėje (arba orkaitėje), kol masė ims burbuliuoti. Suberiame į dubenį grikių miltus, kvietinius miltus ir išmaišome.

Paruošta tešla išklojame pasiruošto kepimo indo dugną ir sieneles. Dedame į įkaitintą orkaitę ir kepame apie 10–15 min., kol tešla apskrus.

Ruošiame įdarą: keptuvėje ištirpiname šaukštą sviesto, kelias min. pakepiname kubeliais smulkintą svogūną.

Apkeptą tešlos pagrindą šiek tiek atvėsiname, o tuomet dugną tolygiai aptepame rikotos sūriu. Ant viršaus tolygiai paskleidžiame kepintus svogūnus ir špinatus. Ant svogūnų ir špinatų mišinio išdėliojame pomidorų griežinėlius.

Atskirame dubenyje kiaušinius išplakame su grietinėle, druska, maltais juodaisiais pipirais, muskatu ir 50 g tarkuoto kietojo fermentinio sūrio. Užpilame ant pyrago viršaus. Likusį kietąjį sūrį (100 g) sutarkuojame ir apibarstome juo pyrago paviršių.

Kepame įkaitintoje orkaitėje apie 35–45 min., kol įdaras sutvirtės ir pyragas bus iškepęs.

Susiję produktai:

Komentarai