Grikių košė su keptomis daržovėmis ir kiaušiniu | Malsena Grikių košė su keptomis daržovėmis ir kiaušiniu | Malsena
LT
EN

Receptai

Grikių košė su keptomis daržovėmis ir kiaušiniu

Tinklaraščio „Pusryčiams“ autorės Gabrielės Žutautaitės receptas. „Košių košės“ konkurse lietuvaičių išrinkta viena populiariausių sūrios košės variacijų.

1 porcijai reikės
  • 60 g „Malsena“ grikių
  • 200 ml vandens
  • 1 a. š. druskos
  • Žiupsnio Provanso žolelių mišinio
  • 2 v. š. alyvuogių aliejaus
  • 1 česnako skiltelės
  • ½ pjaustyto svogūno
  • ¼ pjaustytos raudonosios paprikos
  • 3-4 pjaustytų pievagrybių
  • Saujos špinatų
  • 1 kiaušinio
  • Aitriosios paprikos dribsnių
  • Šviežių krapų

Paruošimas

Į puodą sudėkite grikius, juos užpilkite vandeniu, įdėkite 1 a. š. druskos. Uždenkite dangčiu, leiskite užvirti ir virkite 15 minučių.

Kol grikiai verda, keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų. Su druska ir Provanso žolelėmis apskrudinkite svogūną, papriką, pievagrybius, špinatus. Pabaigoje įtarkuokite česnako skiltelę. Į keptuvę su daržovėmis sukrėskite grikius, leiskite jiems kartu apkepti kelias minutes.

Kitoje keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų, joje iškepkite kiaušinį, jį barstykite druska ir aitriosios paprikos dribsniais.

Serviruokite košę: į dubenį pirmiausia sudėkite grikius, tuomet keptą kiaušinį, viską barstykite šviežiais krapais.

Susiję produktai:

Komentarai