Grikių dribsnių „Žiemos sodo“ salotos | Malsena Grikių dribsnių „Žiemos sodo“ salotos | Malsena
LT
EN

Receptai

Grikių dribsnių „Žiemos sodo“ salotos

Dažnas metus pradedami duodami įvairius pažadus sau. Vienas tokių pažadų – sveikiau maitintis.

Visiems mėgstantiems ir norintiems laikytis pažadų rekomenduojame pasirinkti patiekalus ir užkandžius iš įvairių grūdinių kultūrų dribsnių. Šįkart dėmesio centre – grikių dribsnių salotos su brokoliais ir paprikomis!

Jums reikės

300 g Energijos grikių dribsnių

220 g šviežių brokolio kopūstų

750 ml vandens

1 paprikos

1 v. d. raudonojo svogūno

1 nedidelės citrinos (sultims išspausti)

 

Nedidelės šluotelės šviežių krapų

Keleto mėtų lapelių

Žiupsnelio juodųjų pipirų

Trupučio druskos

1 a. š. alyvuogių aliejaus

2 a. š. baltojo vyno acto

Gardinimui

12 žaliųjų alyvuogių (be kauliukų, padalintų į 4 dalis)

50 g graikiškų riešutų

 

Paruošimas

  1. Paėmę nedidelį puodą virimui supikite vandenį ir įberkite druskos, leiskite užvirti. Suberkite  grikių dribsnius ir šiek tiek sumažinę ugnį pavirkite maždaug 3 minutes (dribsniai turėtų sugerti vandenį).
  2. Uždenkite puodą dangčiu ir leiskite pastovėti  2-3 minutes.
  3. Jei norite, brokolius galite nuplikyti karštu vandeniu arba lengvai apvirti, kad būtų minkštesni.
  4. Perkelkite išvirtus dribsnius į didesnį, maišymui skirtą dubenį.
  5. Susmulkinkite krapus ir svogūną, kubeliais supjaustykite papriką, sutrupinkite apvirtą arba žalią brokolį. Sudėkite šiuos bei likusius ingredientus ir viską gerai išmaišykite.
  6. Salotas galite patiekti iškart arba leisti kelias valandas pastovėti šaldytuve, kad įgautų sodresnį skonį.

Susiję produktai:

Komentarai