Galette su rabarbarais | Malsena Galette su rabarbarais | Malsena
LT
EN

Receptai

Galette su rabarbarais

Mūsų virtuvėje – įdomus eksperimentas – prancūziškoji Galette su rabarbarais, pagaminta su grikių miltų mišiniu lietiniams blynams. Pabandome!

  • Miltinis mišinys grikių miltų lietiniams „Malsena“
  • 6 rabarbarų lapkočių
  • 1 a. š. citrinos sulčių
  • ½ stiklinės cukraus
  • ½ šaukštelio cinamono
  • 1 šaukštas kukurūzų krakmolo
  • 1 šaukštelis vanilės esencijos
  • 2 šaukštai medaus
  • 2 šaukštai grietinėlės arba grietinės

Paruošimas

  1. Grikių lietiniai. Iškepkite grikių miltų lietinius, vadovaudamiesi ant pakuotės pateiktomis instrukcijomis.
  2. Rabarbarų įdaras. Nupjaukite rabarbarų lapkočių galus ir supjaustykite nedideliais 3-4 cm ilgio gabalėliais. Didesniame inde sumaišykite su cukrumi, citrinos sultimis, cinamonu, kukurūzų krakmolu ir vanile.
  3. Iškeptus blynus paklokite ant kepimo popieriumi ištiestos skardos. Padalinkite rabarbarų masę ir užlenkite lietinio kraštus į vidurį, kad šie šiek tiek dengtų vienas kitą (žr. ant miltinio mišinio pakuotės).
  4. Prieš trumpam pašaunant į orkaite patepkite galette viršų grietinėle ar grietine ir pabarstykite cukrumi. Užliekite šiek tiek medaus. Kepkite 180 laipsnių temperatūroje 10 min., kol šiek tiek apskrus.
  5. Patiekite neatvėsus.

Skanaus!

Susiję produktai:

Komentarai