Daržoviniai belgiški vafliai su Parmegiano sūriu | Malsena Daržoviniai belgiški vafliai su Parmegiano sūriu | Malsena
LT
EN

Receptai

Daržoviniai belgiški vafliai su Parmegiano sūriu

Kas sakė, kad vafliai būna tik saldūs? Daržoviniai belgiški vafliai su Parmegiano sūriu akimirksniu paneigs šią tiesą. Tobulai ir greitai vaflius iškepti jums padės niekuomet nenuviliantys „Self-raising“ miltai ir trintuvas Nutribullet, kuriam šviežios cukinijos vieni juokai!

Jums reikės:

 

  • ± 120 g Parmegiano sūrio
  • Riebalų (vaflinės paviršiui patepti)
  • Druskos ir juodųjų pipirų

Paruošimas

  1. Supjaustykite cukiniją 2 cm pločio gabaliukais, sudėkite į Nutribullet (ar kito galingo) maisto trintuvo talpą, įberkite ½ šaukštelio druskos. Viską sutrinkite. Jei patinka ryškenis skonis ir norite išgauti žalesnę spalvą, cukiniją sutrinkite su visa žievele.
  2. Leiskite sutrintai cukinijai pastovėti apie 30 min. Per sietą nusunkite susidariusias sultis.
  3. Įkaitinkite belgiškų vaflių keptuvę, nustatykite mažiausią arba vidutinę temperatūrą (priklausomai nuo vaflinės galingumo).
  4. Į švarią trintuvo talpą sudėkite ir susmulkinkite Parmegiano sūrį. Pusę susmulkinto sūrio atsidėkite į šalį.
  5. Įmuškite kiaušinį, supilkite pieną ir viską dar kartą pertrinkite.
  6. Miltus sumaišykite su ¼ šaukštelio druskos, ¼ šaukštelio juodųjų pipirų.
  7. Į miltų mišinį palengva supilkite trintuvo talpos turinį, įmaišykite sutrintą cukiniją.
  8. Patepkite vaflių keptuvę aliejumi. Įpilkite samtelį tešlos ir kepkite 3-5 minutes.
  9. Patiekite apibarstę likusiu Parmegiano sūriu.

Skanaus!

 

Recepto draugai – Delimano ir Nutribullet

Daugiau informacijos apie draugus: www.delimano.lt ir Delimano Lietuva Facebook puslapyje

Susiję produktai:

Komentarai