Britiškas ryžių „kedgeris“ su lašiša | Malsena Britiškas ryžių „kedgeris“ su lašiša | Malsena
LT
EN

Receptai

Britiškas ryžių „kedgeris“ su lašiša

„Kedgeris“ (angl. kedgeree) gimė XVII-XVIII amžiuje, Anglijai valdant Indiją, o vėliau tapo tikru D. Britanijos kulinariniu pasididžiavimu. Tai idealus patiekalas vėlyviesiems savaitgalio pusryčiams, kai Benedikto kiaušiniai ar blyneliai pabosta“, – tikina tinklaraščio „Maisto kelionės“ autorius Mantas Janavičius.

Jums reikės:
  • 150 g „Malsenos“ plikytų ryžių
  • 100 g lašišos
  • 2 kiaušinių
  • 2 v. š. sviesto ar aliejaus
  • 2 česnako skiltelių
  • 1 nedidelio poro
  • 1/3 a. š. kumino sėklų

 

  • 1/2 a. š. garstyčių sėklų
  • 1/2 a. š. pankolio sėklų
  • 1 v. š. kario miltelių
  • 1 pomidoro
  • 1 žaliosios citrinos
  • šiek tiek druskos ir pipirų
  • šiek tiek šviežios kalendros

Paruošimas

  1. Puode įkaitiname sviestą arba aliejų. Suberiame kumino, garstyčių, pankolio sėklas ir lauro lapą. Kaitiname 2 minutes. Tada suberiame smulkintą porą (tik baltąją dalį) bei smulkintas česnako skilteles ir pakepame 3-4 minutes.
  2. Suberiame kario miltelius ir sudedame smulkintą pomidorą, pagardiname druska, pipirais. Kepame dar 3-4 minutes, kol pomidoras gerokai suminkštėja. Beriame ryžius, pilame 300 ml vandens, beriame druskos. Viską užverdame, sumažiname kaitrą ir uždengę verdame 15 minučių.
  3. Likus 10 minučių iki virimo pabaigos, ant ryžių viršaus uždedame lašišos filė (prieš tai ją pasūdome bei ištriname kario milteliais).
  4. Lašišą išimame, suplėšome šakute ir sudedame atgal į puodą/keptuvę. Ant viršaus patarkuojame šiek tiek žaliosios citrinos žievelės, įspaudžiame jos sulčių ir pagardiname smulkinta kalendra. Patiekiame su virtais ir pjaustytais kiaušiniais.
Kedgeree-V2-Malsena_

Susiję produktai:

Komentarai