Aštuonių grūdų granolainis | Malsena Aštuonių grūdų granolainis | Malsena
LT
EN

Receptai

Aštuonių grūdų granolainis

Aštuonių grūdų granolainis – puikus pasirinkimas, jei nusibodo įprastos pusryčių košės.

  • 50 ml neriebaus pieno
  • ¼ stiklinės tirpinto sviesto
  • 1 a. š. vanilės ekstrakto
  • 120 g aštuonių grūdų dribsnių
  • 180 g bolivinių balandų
  • 80 g migdolo riešutų, kepintų
  • ½ stiklinės rudojo cukraus
  • 3 v. š. chia sėklų
  • 1 a. š. kepimo miltelių
  • ¼ a.š. druskos
  • 1 stiklinė mėlynių
  • 2 stiklinių braškių
  • mėgstamo jogurto

Paruošimas

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių.
  2. Kepimo formą lengvai patepkite sviestu ir išklokite kepimo folija.
  3. Sumaišykite avižinius dribsnius su bolivinėmis balandomis, migdolų riešutais, chia sėklomis, ruduoju cukrumi, kepimo milteliais ir druska. Gautą masę perkelkite į kepimo formą.
  4. Sumaišykite pieną, sviestą ir vanilės ekstraktą. Užpilkite ant kepimo formoje jau esančių sausųjų ingredientų.
  5. Ant viršaus paberkite pjaustytų braškių ir mėlynių.
  6. Kepkite apie 45 min arba iki skystis beveik pilnai susigers į sausuosius ingredientus.
  7. Leiskite atvėsti bent 5 minutes. Tuomet, pagardinkite vaniliniu arba kitu mėgstamu jogurtu ir patiekite.

Skanaus!

Susiję produktai:

Komentarai