Ruginis pyragas su vėlyvosiomis braškėmis | Malsena Ruginis pyragas su vėlyvosiomis braškėmis | Malsena
LT
EN

Receptai

Ruginis pyragas su vėlyvosiomis braškėmis

O kas sakė, kad pyrago iš ruginių miltų neiškepsi? Pasakiškas ruginis pyragas su vėlyvosiomis braškėmis 🍓 maloniai nustebins kiekvieną braškiautoją.

Pyrago tešlai

200 g Malsenos viso grūdo ruginių miltų

200 g perlinio cukraus

100 gnesūdyto sviesto

70 ml pieno

3 dideli kiaušiniai

1 šaukštelis druskos

¼ šaukšteliai kepimo miltelių

1 šaukšteliai vanilinio cukraus

Glajui

100 g braškių

160 g ir 45 g cukraus pudros

2 šaukšteliai perlinio cukraus

2 šaukštai grikių kruopų

žiupsnelis druskos

Paruošimas

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180° C. Kepimo formą ištepkite riebalais ir pabarstykite miltais.
  2. Sumaišykite ruginius miltus su druska ir kepimo milteliais.
  3. Kitame inde sumaišykite cukrų su vaniliniu cukrumi . Tuomet, sudėkite kambario temperatūroje patirpusį sviestą. Viską išmaišykite mikseriu arba sutrinkite blenderiu iki blyškios spalvos masės. Vieną po kito įmuškite ir įmaišykite į tešlą kiaušinius.
  4. Į skystąją masę palaipsniui suberkite miltų mišinį. Kaskart įberdami miltų mišinio įpilkite ir šiek tiek pieno. Tešla turėtų gautis vientisa, be miltų gumulėlių.
  5. Tešlą supilkite į paruoštą kepimo formą ir kepkite orkaitėje apie 50-60 min., kol į pyrago vidurį įsmeigtas medinis smeigtukas ištraukus liks sausas. Leiskite pyragui atvėsti formoje (apie 5 min.).
  6. Pasiruoškite glajų: braškes, cukrų ir žiupsnelį druskos pakaitinkite keptuvėje ant vidutinio kaitrumo ugnies. Braškės turėtų suminkštėti, o keptuvėje pradėti rinktis sirupas (prireiks maždaug 7-10 min.). Šildydami braškes galite įpilti šiek tiek vandens, kad braškės neprikeptų ir išsiskirtų daugiau sirupo. Gautą masę perleiskite per sietelį – turėtumėte gauti apie 2-4 šaukštus braškių sirupo.
  7. Nedideliame inde iki vientisos masės išmaišykite cukraus pudrą su dviem šaukštais braškių sirupo. Galite įpilti šiek tiek daugiau braškių sirupo, pieno ar vandens, jei norite, kad glajus būtų skystesnis.
  8. Glajumi apliekite pyragą ir užbarstykite šiek tiek grikių kruopų (papuošimui).

Skanaus!

Susiję produktai:

Komentarai