Pyragaičiai su špinatais ir rikota | Malsena Pyragaičiai su špinatais ir rikota | Malsena
LT
EN

Receptai

Pyragaičiai su špinatais ir rikota

Pyragaičiai su špinatais ir rikota bei saulėje džiovintais pomidorais – puiki pusryčių ar užkandžio išsinešimui idėja. P.S. Pyragaičiai labai skanūs ir kitą dieną! 😋

 

 

Įdarui reikalingi produktai:

2 dideli kiaušiniai

250 g rikotos sūrio

70 g smulkiai pjaustytų mažų špinatų

20 g kapoto baziliko

70 g smulkiai pjaustytų saulėje džiovintų pomidorų

žiupsnelis raudonųjų pipirų dribsnių

žiupsnelis druskos

Tešlai reikalingi produktai:

500 g „Malsenos“ aukščiausios rūšies kvietinių miltų

150 g sviesto

150 g grietinės

1 kiaušinis

1 a.š. druskos

1 a.š. cukraus (galima ir nedėti)

šiek tiek sezamo sėklų (papuošimui)

Paruošimas

  1. Pradėkite nuo tešlos. Miltus persijokite ant stalo ir jų viduryje suformuokite duobutę. Į duobutę burokine tarka įtarkuokite sviestą, įdėkite po arbatinį šaukštelį druskos ir cukraus. Visus produktus trinkite rankomis, kol gausite trupinius. Vėl suformuokite duobutę ir supilkite grietinę, įmuškite kiaušinį. Rankomis sumaišykite iki vientisos masės. Tešlą įsukite į plastikinę plėvelę ir palikite šaldytuve 1 val.
  2. Įdaras. Kol tešla šąla, vidutinio dydžio inde kuo tolygiau išmaišykite rikotos sūrį, špinatus, baziliką, saulėje džiovintus pomidorus, raudonųjų pipirų dribsnisus, likusį kiaušinį ir druską.
  3. Pasiruoškite kepimui. Įkaitinkite orkaitę iki 200 ºC.  Išklokite kepimo skardą kepimo popieriumi. Mažame inde lengvai šakute išplakite 1 kiaušinį su 1 v.š. vandens ir atidėkite į šalį.
  4. Formuokite pyragėlius. Išimkite tešlą iš šaldytuvo ir ant miltais pabarstyto paviršiaus iškočiokite plonus 30 cm skersmens apskritimus. Padalinkite juos į 4 dalis ir ant kiekvienos paskirstykite įdarą. Perlenkite pusiau ir užspauskite kraštus šakute.
  5. Kepkite. Perkelkite į kepimo skardą, patepkite paviršių kiaušinio plakiniu. Jei norite, apibarstykite sezamo sėklomis. Kepkite 15-20 min., iki gražiai apskrus.

Susiję produktai:

Komentarai